Doneta naredba o zabrani Nišvila: Organizatori odluku donose 1. avgusta

Festival će možda promeniti format

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Youtube

Gradski štab za vanredne situacije grada Niša doneo je naredbu kojom se zbog aktuelne epdiemiološke situacije sa korona virusom zvanično zabranjuje održavanje internacionalnog džez festivala “Nišvil“ i Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg filma “Filmski susreti“, koji su planirani za avgust.

Direktor Nišvila Ivan Blagojević kaže za Tanjug da će ostati pri odluci da 1. avgusta objave da li će se festival održati onlajn u zakazanom terminu od 7. do 16. avgusta ili sa dozvoljenim brojem posetilaca od 10. do 13. septembra.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On ističe da razume odluku Štaba da zabrani održavanje zbog publike, ali to ne znači da festival ne može da se održi onlajn ili u drugom kasnijem terminu.

“Imajući u vidu aktuelnu epidemiološku situaciju zarazne bolesti kovid-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, u gradu Nišu, zabranjuje se održavanje kulturnih manifestacija „Nišvil“ džez festival i „Filmski susreti“ festival srpskih glumačkih ostvarenja. Ukoliko dođe do poboljšanja epidemiološke situacije na teritoriji grada Niša, Štab će naknadno razmotriti mogućnost održavanja pomenutih kulturnih manifestacija u drugim terminima”, navodi se u naredbi Gradskog štaba za vanredne situacije grada Niša koju je potpisao gradonačelnik Darko Bulatović koji je i komandant štaba.

Blagojević na to kaže da će organizacija Festivala poštovati sve odluke Štabova, te da će, ako se manifestacija bude održavala u septembru biti poštovane sve mere zaštite.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar