Prestanite sa izgovorima! 3 vežbe za noge i zadnjicu koje možete da radite i dok perete zube (VIDEO)

Sledeći put kad pomislite da nemate vremena, setite se ovih primera

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Freepik

Koliko puta ste do sad rekli, da od sledeće nedelje krećete sa vežbanjem? Ako ćemo iskreno, većina nas pribegava ovoj rečenici kad nemamo dovoljno motivacije za nešto. A za to vreme, masne naslage se komilaju i pravi se dodatno opterećenje za zglobove i kičmu.

Realno gledano, to nam najmanje treba pored svih loših navika koje u toku dana radimo – počev od pogrbljenog sedenja na poslu, fizičke neaktivnosti i sl.

Zato, sledeći put kad pomislite da nemate vremena, setite se ovih vežbi. Toliko su jednostavne da ih možete raditi i dok perete zube, a sjajan su način da se razbudite i pripremite telo za dnevne obaveze. Uostalom, time ćete i osigurati da zube perete bar 3 minuta kako savetuju stomatolozi.

Ukoliko izjutra koristite maske i sl, taman eto prilike da kreativno utrošite vreme.

Pa da počnemo!

Čučnjevi

Da krenemo od bazičnog. Verujemo da svi znate kako se pravilno rade čučnjevi.

Dakle, razmak nogu je u širini ramena i lagano se spuštate.

Podizanje noge u stranu

Kod ove vežbe podižete nogu u stranu (koliko god možete). Za vreme izvođenja slobodno se pridržavajte za umivaonik. Bilo bi sjajno da imate 20-25 ponavljanja sa svakom nogom u laganom tempu.

Iskorak

Ništa bez čuvene vežbe za zadnjicu i noge. Ali! Zašto ne bismo malo zakomplikovali?

Stavite nogu na rub kade (ili nešto slično) a drugu nogu savijte pod uglom od 90 stepeni. Gornji deo tela i svoje noge spustite prema dole. I ovu vežbu bi bilo sjajno da ponovite barem 15 – 20 puta za svaku nogu.

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar