Turisti, OPREZ! Na granici Bugarske i Grčke prodaju se LAŽNI rezultati testova na koronu

U pitanju su dokumenti nezvaničnih molekularnih kontrolnih laboratorija na kojima se ime pacijenta menja uz novčanu nadoknadu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/YT

U pograničnom području između Grčke i Bugarske pojavili su se lažni rezultati testova na kovid 19 koji se prodaju za 30 do 40 evra, javila je grčka TV Mega.

Kako navodi ta televizija, intenzivna kontrola sprovedena u Promahonasu poslednjih dana pokazala je da postoji razrađena grupa koja prodaje potvrde turistima koji žele da pređu granicu.

Reč je o sertifikatima koji se prodaju po ceni od 30 do 40 evra i koji pokazuju negativne rezultate testa na koronavirus.

U pitanju su dokumenti nezvaničnih molekularnih kontrolnih laboratorija na kojima se ime pacijenta menja uz novčanu nadoknadu.

Takve falsifikovane testove je otkrila je policija, a odlučeno je da od sledeće srede budu prihvaćeni samo testovi iz 100 referentnih laboratorija na Balkanu.

Portparol grčke vlade Stelios Petsas je juče, najavljujući nove mere za koronavirus, rekao da će se na Promahonasu detaljno proveravati testovi koji pokazuju negativne rezultate i da će se propisati sankcije u slučaju neautentičnih i lažnih testova.



Izvor: B92

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar