Ugostitelji u Beogradu ozbiljno shvatili mere, kazne samo prvih dana

U Beogradu su 4. jula stupile na snagu nove mere u cilju borbe protiv koronavirusa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: E-Stock/ Stanislav Nedelja

Ugostiteljski objekti u Beogradu uglavnom poštuju mere uvedene u cilju borbe protiv koronavirusa, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić, navodeći da su u prva dva dana od početka primene najnovijih mera izrečene četiri kazne i da od tada nije bilo prijava.

Vesić je podsetio da je Komunalna milicija ta koja kontroliše da li se u ugostiteljskim objektima poštuje radno vreme i razmak između stolova.

“Što se tiče nošenja maski u zatvorenom prostoru, mi upozoravamo ugostitelje da je to neophodno i da to treba da kažu gostima, a za pisanje kazni zbog nenošenja maski nadležna je Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja. Ugostitelji su ovo ozbiljno shvatili i zaista nemamo bilo kakvu informaciju ili prijavu da neko krši radno vreme i u tom smislu zahvaljujem i ugostiteljima i gostima”, rekao je Vesić Tanjugu.

Kada je reč o javnom prevozu, on ističe da su građani i tu odgovorni i da većina poštuje propisane mere i nosi zaštitne maske.

“U prevozu skoro da ne možete da vidite putnika bez maske, a tamo gde vidimo da neko uđe bez maske upozoravaju ga vozač, kontrolori, ali i Komunalna milicija na stajalištima”, rekao je Vesić.

Podsetio je da su za tržne centre nadležni vlasnici i da nošenje maski u tim objektima kontroliše obezbeđenje.

“Oni su obavezni da ne puste nijednog građanina bez maske. Primetili smo da u tržnim centrima pojedini građani skinu ili spuste masku tokom boravka u tom objektu i danas smo upozorili vlasnike tržnih centara da su obavezni da obezbeđenje takve posetioce mora da upozori da vrate masku ili da napuste objekat jer je nošenje maski u zatvorenom prostoru obavezno”, kazao je Vesić.

U Beogradu su 4. jula stupile na snagu nove mere u cilju borbe protiv koronavirusa koje su uvedene na dve nedelje, a među njima je i mera da ugostiteljski objekti rade od šest do 23 sata – oni koji nemaju baštu prestaju sa radom u 21 sat, a oni sa baštom mogu raditi do 23 sata.

Između ostalog, u javnom prevozu i zatvorenom prostoru obavezno je nošenje zaštitnih maski.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar