5 NAJVEĆIH zabluda o srodnim dušama: Možda vas ovo koči da pronađete ljubav vašeg života

Neverovatna privlačnost od prvog minuta ili samo fraza

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/ Norexy_art

Potraga za srodnom dušom od pamtiveka pokreće čovečanstvo jer verujemo da će nam ona pomoći da postanemo bolji, preskočimo ograničenja i doživimo božansku ljubav.

Da li nas ova “učenja” od davnina vode ka tome da smo sami ili nezadovoljni u ljubavi?

Svi mi zamišljamo srodnu dušu kao nekoga ko nas upotpunjuje, prihvata onakvima kakvi jesmo bez obzira na sve naše mane, ko nas voli intenzitetom kojim nas niko drugi na svetu ne voli, ko nam je najbolji prijatelj, ko u trenutku zna šta mislimo i šta ćemo izgovoriti, kao nekoga za koga u trenutku znamo da je onaj pravi.

Psiholozi imaju podeljena mišljenja o postojanju srodne duše. Mnogi smatraju da postoje fizionomije, karakteri i boje glasa koji nam oživljavaju sećanja iz detinjstva i aktiviraju neurobiološke mehanizme koji nas vode ka posebnim osećanjima prema određenoj osobi.

Foto/ Freepik/ freepik.diller

Upravo ta privlačnost posle prvog susreta zasniva se na određenom prepoznavanju, kao da su se srele dve zvezde koje pripadaju istoj konstelaciji.

Međutim, postoje brojne zablude u vezi sa srodnim dušama, a ovih 5 su vrlo rasprostranjene.

Srodne duše uvek završe zajedno

Neće sve srodne duše završiti zajedno. To hoće li srodne duše uspeti u ovoj misiji, zavisi kako od Univerzuma i plana koji je spremljen za njih, tako i od samih osoba i njihove volje da prevaziđu izazove i da istraju bez obzira na sve.

Foto/Pixabay.com/StockSnap

Samo jedna srodna duša

Odnosi koje formiramo sa srodnim dušama zapravo često predstavljaju neke od najizazovnijih odnosa koje imamo u životu. Najviše iz njih učimo, te je često sama relacija opterećena mnogim lekcijama koje treba savladati. Za različite životne faze pojavljuju nam se novi učitelji u formi srodnih duša, koji uopšte ne moraju ni biti naši emotivni partneri.

Foto: Pixabay/Karen Warfel

Jedina veza u kojoj smo srećni je ona sa srodnom dušom

Već je rečeno da veze srodnih duša često nose paket opterećenja, koji služi za njihov lični rast i razvoj, te da situacije u kojima se često nalaze deluju više otežavajuće, nego što mogu učiniti parove srećnim. Zato je važno znati da postoji mnoštvo veza koje mogu biti ispunjavajuće i donositi sreću, čak i ako nisu veze srodnih duša.

Foto/Pixabay.com

Srodne duše su samo emotivni partneri

Ovo je pogrešna pretpostavka jer srodne duše mogu da se pojave i u formi porodičnih članova, prijatelja, životinja i slično. Veze ovog tipa, dakle, nisu rezervisane samo i isključivo za ljubavne relacije. One se dešavaju prirodno, te nema potrebe insistirati na njima.

Foto/Pixabay.com/Adina Voicu

Srodne duše mogu prekinuti svoju povezanost

Ponekad može delovati kao da je došlo do prekida povezanosti između srodnih duša, ali to se svakako neće dogoditi preko noći. Često turbulentna veza srodnih duša ima svoje nagle uspone i padove, daje novu nadu, ali i oduzima poslednji atom snage kada je u svojoj razarajućoj fazi. Imajući ovo na umu, jasno je da se trajni prekid neće dogoditi iznenada.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar