OSTALI BEZ TEKSTA

Turčin za prijavljeni novac rekao da je AMAJLIJA, a onda su ga srpski carinici detaljno pretresli (FOTO)

Carinisi su danas na Horgošu imali pune ruke posla

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/ Uprava carina

Carinici su i danas na prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj krijumčarenja velike svote neprijavljenog novca, koji je većim delom bio ušiven u postavu muškog prsluka.

Prekršaj je otkriven kada jena red za ulaznu kontrolu došao mercedes nemačkih registarskih oznaka, kojim su iz Nemačke ka svojoj zemlji putovala dvojica turskih državljana.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, odgovorili su da sa sobom nose samo lične stvari. Vozač (42) je rekao da kod sebe ima oko 4.500 evra, dok je suvozač prijavio 18.800 evra i 450 dolara, za koje je rekao da za njega nemaju materijalnu vrednost, već su mu neka vrsta amajlije, koja mu donosi sreću.

Foto/ Uprava carina

Ispostavilo se da 47-godišnji suvozač ipak ima nešto više novca, jer je prilikom detaljne kontrole kod njega pronađeno ukupno 192.545 evra i pomenutih 450 „srećnih“ dolara.

Svežnjevi novca su većim delom bili ušiveni u prsluk koji je putnik nosio na sebi, a manji deo novca nalazio se u torbi za laptop.

Foto/ Uprava carina

Nakon što je putnicima vraćeno po 10.000 evra, uz zapisnik o prekršaju zadržano je gotovo173.000 evra, koje su zajedno sa automobilom i putnicima preuzeli policija i tužilaštvo.

Podsećamo da je na Horgošu tokom proteklog vikenda u dva otkrivena prekršaja zadržano preko 600.000 evra.

Foto/ Uprava carina


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar