“Braćo Srbi prošli smo i teža vremena”: Objava jednog Grka nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Dimitros Barbarikos uputio emotivnu poruku našim državljanima koji ne mogu da letuju u Grčkoj

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/er9

Zbog zatvaranja granica za naše državljane trpe i Srbi i Grci, pa često po društvenim mrežama možemo videti poruke podrške koje razmenjuju bliski narodi.

Ne šalju samo grčki ugostitelji ohrabrenja, već o “običan svet”, a jedno o najemotivnijih i najupečatljivijih dolazi od Dimitrosa Barbarikosa.

On je na Fejsbuk grupi “Live from Greece” privukao veliku pažnju i Grka i naših državljana kada je objavio da moramo ostati jaki jer su zdravlje i bezbednost naših bližnjih važniji od odlaska na plaže, u slučaju Srba, ili u Beograd, u njegovom slučaju.

Njegovu objavu prenosimo u celosti:

“Dragi moji Srbi.

Žao mi je što prvi put ove godine neću moći da vidim svoj omiljeni Beograd, da vidim divan zalazak sunca sa Kalemagdana, napijem se rakija i pojedem pljeskavicu srećnu pre nego što zaspim.

Ali sve će se to u nekom trenutku završiti. I da bismo to završili, moramo pokazati odgovornost, posebno prema starijim roditeljima, prijateljima i onima koji imaju zdravstvenih problema.

Znam da je svima to teško. Ali sudeći po priči, oba naša bratska naroda prošla su mnogo teža vremena. Učinit ćemo to opet i uskoro ćemo zajedno jesti i piti rakiju ispred mora! Hrabrost i snaga svima. Od Grka koji voli vašu zemlju do svoje domovine.

Usput ja nemam hotel. nemam veze sa turističkom industrijom. Ja samo živim da je Srbija i moja porodica tokom 90-ih smeštala bosanskog Srbina koji smatram svojom sestrom. Ljubav svima”, stajalo je u njegovoj objavi.

Foto/Facebook/Printscreen


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar