7 WhatsApp TRIKOVA za koje verovatno niste znali da postoje, a obožavaćete ih!

Da li ste sigurni da poznajete sve opcije koje aplikacija nudi?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay / Marco Wolff

Aplikaciju WhatsApp koristi oko 1,5 milijardi ljudi, što je, složićete se, čini jednom od najpopularnijih na svetu.

Ako ste jedan od redovnih korisnika, verovatno smatrate da poznajete sve njene funkcije.

Međutim, ova aplikacija poseduje opcije koje poznaju samo njeni kreatori, a u današnjem tekstu bavićemo se onima koje su vremenom otkrili.

1) “Daljinske” glasovne poruke

Glasovne poruke postale su veoma popularne, a da li ste znali da možete da ih snimite bez držanja telefona?

Naime, ikonu mikrofona koju inače neprekidno držite, dok pričate, možete “zaključati” i odložiti uređaj.

Opciju aktivirate tako što pritisnete i držite ikonu mikrofona, a potom je “povučete” na gore.

2) Grupišite prepiske

Iako WhatsApp ima mogućnost pretrage prepiski, taj proces može biti veoma naporan. Zato postoji opcija kojom označavate važne konverzacije, kako bi ih kasnije lakše pronašli.

Možete ih “bukmarkovati” tako što pritisnete i držite poruku koja vam je važna, sve dok ne iskoči meni, a potom izaberete opciju “star”.

Korisnici iPhone uređaja sačuvane poruke pronaći će pritiskom na “Settings” i “Starred Messages” ili tako što će kliknuti na svoj čet i izabrati “Starred messages”. Vlasnici Android telefona trebalo bi da izaberu “More options”, a potom “Starred messages”.

Foto / Pixabay / HeikoAL

3) Prilagodite statuse

Jedan status može da objasni mnogo toga vašim prijateljima. WhatsApp nudi opciju da ranije podesite statuse, koje potom možete koristite u zavisnosti od situacije.

Da biste to uradili idite u “Settings”, kliknite na svoje ime, a potom na “Select About”, gde ćete izabrati jednu od postojećih opcija.

Ukoliko želite da personalizujete status, izaberite “Edit” i ukucajte šta želite.

4) Čitajte incognito

Postoje trenuci kada hoćete da pročitate poruku koju vam je neko poslao, a da sagovornik to ne vidi. Uvek postoji varijanta da isključite “seen” prikaz, međutim, ne žele svi da je iskoriste.

Srećom, postoji način da pročitate poruke, a da osoba s druge strane ne vidi plave “štikliće”.

Ukoliko koristite iPhone, poruku ćete videti na Lock Screenu kada stigne. Da biste sakrili od sagovornika da ste je pročitali, jednostavno ne otključavajte telefon već kliknite na “preview” i držite. Iskočiće vam cela poruk, koju možete izlistati incognito.

5) “Pinujte” poruke

Opcija “pinovanja” je odlična za sve koji ne vole da skroluju kroz poruke i traže prepiske. Zato najvažnije konverzacije jednostavno “zakucajte” na prvu poziciju, kako bi uvek bile vidljive na listi.

Na iPhone to uradite tako što ćete prepisku koju želite da izdvojite “pomeriti” udesno, a potom izabrati opciju “pin”. Na Androidu izaberite i držite prepisku, a potom je “pinujte”.

Foto / Pixabay / Free-Photos

6) Budite “vođa” grupe

Ukoliko imate prijatelja koji stalno menja fotografiju ili naziv grupe možete sebe proglasiti moderatorom i tako sprečiti da bilo ko menja informacije mimo vas.

Sve što treba da uradite jeste da odete u “Settings” grupe i omogućite da samo admin može da menja informacije. To ćete uraditi klikom na ime grupe, a potom izaberite “Group Settings” i “Edit group info”.

7) Pozivnice za grupe

Sigurno vam se bar jednom dogodilo da je neko napravio grupu, ubacio vas u nju, a da to niste želeli! WhatsApp nudi opciju za ograničavanje takvih ubacivanja.

Sve što treba da uradite jeste da podesite “Group permission settings”. Idite na “Settings”, “Account”, “Privacy”, “Groups” i izaberite jednu od tri opcije: “Everyone” (svi), “My Contacts” (moji kontakti), ili “My Contacts Except” (svi moji kontakti, osim…).

Pošto podesite ovu opciju svako novo dodavanje iziskivaće pozivnicu na koju ćete odgovoriti ili ne. Samo budite oprezni, ukoliko ne prihvatite pozivnicu u roku od 3 dana, ona se automatski briše i nećete moći da pristupite grupi dok ne stigne nova.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar