Upoznajte prvi Aston Martin DB5 Goldfinger: Opremljen radarom, mitraljezima i “sekačima” guma (FOTO)

Automobil košta 3,6 miliona evra, a svi primerci su rasprodati

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Aston Martin

Kompanija Aston Martin otpočela je, u saradnji sa EON Productions, limitiranu proizvodnju legendarnog modela DB5, baš onakvog kakav smo imali priliku da gledamo u filmu “Goldfinger”.

U proizvodnju pomenutog automobila uloženo je više od 4.500 sati rada, a sve u cilju da bude što vernija replika filmskom DB5. To znači da poseduje tzv. rotirajuće registarske tablice, sistem za prskanje ulja iz vozila, kao i dimne zavese!

Tu su i mitraljezi (naravno, imitacije!) koji iskaču iz prednjeg branika, neprobojna barijera koja se izdiže iza zadnjeg stakla, kao i “sekači” pneumatika. Opciono, DB5 se može opremiti i “podižućim” krovom kako bi se simulirala upotreba famoznog “katapult-sedišta” u stilu borbenih aviona, baš kao u filmu.

Svi Bondovi gedžeti

Enterijer je verna replika originalnog vozila tajnog agenta 007, sa setom komandi koji se nalaze u naslonu za ruku. Tu je i radarski ekran na centralnoj konzoli, fioka sa oružjem ispod sedišta, taster za “paljbu” na ručici menjača, kao i telefon koji se nalazi u vratima automobila.

Što se mehanike tiče, DB5 Goldfinger Continuation je opremljen 4.0-litarskim atmosferskim rednim šestocilindarskim motorom koji oslobađa oko 290 KS, a “uparen” je sa 5-stepenim manuelnim menjačem, dok se na zadnjoj osovini nalazi i mehanički “šper” diferencijal.

Kako je najavljeno, biće napravljeno svega 25 primeraka DB5 Goldfinger, u čast 25. po redu filma o James Bondu – “No Time to Die”, a svaki od proizvedenih modela, košta oko 3,6 miliona evra. Naravno, ne treba ni spominjati da su svi već odavno rasprodati.



Izvor: TopSpeed.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar