Google Meet predstavio 5 aduta kojima želi da “otme” korisnike Messengera i Zooma

U vreme pandemije koronavirusa aplikacije za komunikaciju igraju važnu ulogu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Rafael Henrique / Zuma Press / Profimedia

Tehnološki gigant objavio je planove unapređenja platforme za komunikaciju – Google Meet, u nadi da će se korisnici prebaciti s Messengera, Zooma i WhatsAppa na njihov softver.

U vreme pandemije koronavirusa aplikacije za komunikaciju igraju važnu ulogu, jer ljudi rade od kuće, pa Google ne želi da propusti priliku, i preuzme deo tržišnog kolača.

Za početak, Meet nudi opciju grupnih konferencija do 250 ljudi, a besplatni razgovori ograničeni su na 60 minuta, što je za 20 više od konkurentnog Zooma.

Čistiji zvuk i uređenje pozadine

Ekipa iz Mauntin Vjua najavljuje novu opciju za “čišćenje” zvuka za Android, iOS i korisnike desktop aplikacije. Ona će eliminisati buku iz okruženja učesnika razgovora i poboljšati onlajn ugođaj.

Najavljena je i mogućnost kastomizacije pozadine, koja je vrlo popularna na Zoomu jer korisnicima omogućava da “sakriju” prostor iz kojeg komuniciraju, recimo, slikom prelepe plaže, prenosi Express.

Google Meet će dozvoliti korisnicima i da zamute pozadinu. Reč je o opciji koja je imala premijeru na Microsoft Teamsu i dobro se pokazala.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar