“Dužnost muslimana je da ustanu protiv nasilja crnogorskog režima”: Islamski propovednik podržao SPC

Ako ste musliman, stanite rame uz rame sa vašom braćom pravoslavnim hrišćanima, poručio je Imran Nazar Hosein

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Youtube printscreen/wah Digital

Imran Nazar Hosein, svetski poznat islamski propovednik, pisac i filozof specijalizovan za islamsku eshatologiju, podržao je borbu vernika Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. On je pozvao muslimane na Balkanu da stanu na stranu pravoslavnih vernika koji se bore za ljudska prava, koja crnogorski režim pokušava da im uskrati.

“Vaša je dužnost, odgovornost i obaveza u Bosni i Hercegovini, Albaniji, Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i svim delovima Balkana, ako ste musliman: da stanete rame uz rame sa vašom braćom pravoslavnim hrišćanima podržavajući ih složno i solidarno protiv iskvarenosti crnogorske vlade, koja vodi rat protiv pravoslavne crkve”, rekao je šeih Imran.

On je rekao da pravoslavci “nisu arogantni kao oni koji vladaju iz Vašingtona, Londona i Pariza”,ukazujući na skoriji imperijalistički odnos tzv. zapadnog hrišćanstva prema Venecueli i Boliviji, ali i pretnje koje su se, upravo zbog njihovog delovanja, nadvile i nad Rusijom, Kinom, Korejom i Iranom.

“Molimo se da ove reči stignu do vas… da sledite Božja uputstva iz Kurana i da prihvatite ovu priliku da stanete uz vašu hrišćansku braću, rame uz rame, kako bi se oduprli nečasnom nasilju crnogorske vlade”, rekao je Imram.



Izvor: Objektiv.rs, Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar