Slana baklava za originalnu svečanu trpezu

Osvežite meni neobičnim libanskim receptom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Istražite nešto novo i unesite ukuse Bejruta u svoj dom.

Libanska kuhinja je jaka, slatka, začinjena i najbitnije od svega – laka za pripremu.

Na kraju krajeva predjelo se u arapskom svetu zove meze, tako da će prelaz na slavsku tpezu biti prirodan proces.

Sastojci:

3/4 šolje istopljenog maslaca, 2 glavice crnog luka, 2 čena belog luka, majoran, timijan, 200 g feta sira, šolja mladog sira, 2 jajeta, 2 kašike mleka, 60 g  sušenog paradajza, so, biber, 300 g kora za pitu

Postupak:

Zagrejte 2 kašike maslaca, dodajte iseckan luk i pržite oko 5 minuta. Dodajte izgnječeni beli luk i začine, sireve i luk.

Umutite jaja, pomešajte sa prethodnom masom i dodajte so i biber, mleko, sitno isečen sušeni paradajz.

Podmažite pleho maslacom, stavite na dno 2 kore i namažite ih maslacom.

Premažite pripremljenim filom u tankom sloju do 1 cm.

Nastavite isti postupak dok ne utrošite sav materijal i završite sa dve kore premazane maslacom.

Isecite testo na manje komade u obliku rombova, pecite na 200 C oko 45 minuta.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar