Neki su se UPLAŠILI, neki i dalje teraju INAT: Slike iz prestonice otkrivaju da li se poštuju mere (FOTO)

Prvo jutro od stupanja na snagu novih mera

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/bs

Na području grada Beograda danas od šest sati obavezno je nošenje maski u javnom prevozu i svim zatvorenim prostorima, kao i fizička distanca od najmanje jednog metra. Te mere donete su juče na sednici republičkog Kriznog štaba zbog porasta broja zaraženih od virusa korona prethodnih dana, a kako je rečeno, građani ne moraju nositi samo hiruške maske, već mogu i pamučne.

Tako je srpska prestonica danas izgledala drugačije za razliku od prethodnih dana. Mnogi Beograđani shvatili su ozbiljno novonastalu situaciju, pa su na sebi imali i maske i rukavice.

Za one koji nisu imali zaštitnu opremu nije bilo ni kazni, ali kako je ranije rečeno, to će se tolerisati  još samo nedelju dana, a do tada će biti utvrđene i kazne za nepoštovanje ovih mera.

Na sreću oni su danas bili u manjini, a uglavnom bi se pravdali kako su maske zaboravili kod kuće ili da ne mogu da ih nose po toplom vremenu.

U autobusima, šoping centrima i zatvorenim prostorijama ljudi su pored zaštitne opreme vodili računa i o distanci, a kako se može videti na fotografijama, ništa manje oprezni nisu bili i na ulicama našeg grada.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar