Svi ga imate u kući, a ne znate kakva ČUDA može da uradi za vašu kosu

Prirodno ulje će vratiti svežinu i sjaj vaše kose

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com/Vahid Kanani

O hranljivosti i energetskim svojstvima badema se sve zna.

Svi ga držimo u kući jer je jedna od najzahvalnijih “grickalica” – male količine su dovoljne da se osećamo mnogo bolje.

Ali, potpuno je zanemareno ulje od badema, što je prava nepravda budući da poseduje mnogo hranljivih supstanci koje jačaju kosu i daju joj sjaj.

Badem sadrži belančevine, omega-3 masne kiseline, vitamin E, magnezijum…

Korisna svojstva bademovog ulja

Popravlja kosu

Bez obzira da li je kosa tanka, gusta, glatka ili kovrdžava: ulje od badema ulazi duboko u niti kose i zahvaljujući omega-3 masnim kiselinama – vraća kosi vlagu i elastičnost. Ako koristite neki “vrući” uređaj, poput pegle, ili kosu redovno fenirate, trebali biste da stavite ulje od badema u kosu kako bi popravila štetu.

Foto/Pixabay.com/PIRO4D

Omekšava kosu

Zbog velike količine vitamina E koji se nalazi u ulju od badema, kosa opet može postati glatka, mekša i nežnija. Mnogo bolje se češlja. Što češće tretirate kosu uljem od badema, to bolje.

Protiv kovrdžanja i petljanja

Velika vlažnost vazduha i šteta na kosi glavni su uzroci kovrdžanja i petljanja kose. Zato je važno da vlaga ostane “zaključana” u kosi. A upravo tu pomaže bademovo ulje: kosa izgleda glatko i zdravo ako koristiš ulje od badema.

Foto/Pixabay.com/ Alexandr Ivanov

Neguje kožu glave

Kada se ulje od badema nanese na kožu glave, pomaže da se smanje upale. Na primer, može da ublaži peckanje, crvenilo i perut – zato ovo prirodno ulje ima sposobnost smanjenja upala i pojačava krvotok kože glave.

Savet: ulje od badema najbolje je pre pranja kose umasirati u kožu glave, ostaviti da malo deluje pa potom isprati blagim šamponom.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar