Korona u svetu: Više od 30.000 novih slučajeva za dan u Brazilu, u Meksiku umrlo još 267 osoba!

Broj potvrđenih slučajeva koronavirusa u Nemačkoj povećan je za 262

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabaygeralt

Broj potvrđenih slučajeva koronavirusa u Brazilu povećan je za 30.476, tako da je ukupan broj inficiranih 1.344.143, pokazuju podaci ministarstva zdravlja.

Preminule su još 552 osobe, tako da je ukupan broj umrlish dostigao 57.622, prenosi TAS S.

Više od polovine zaraženih, odnosno više od 733.000 pacijenata, se oporavio.

Država Sao Paulo i dalje je epicentar epidemije u Brazilu, uključujući istoimeni glavni grad, gde živi više od 21 milion ljudi.

Rast broja zaraženih zabeležen je i u susednoj državi Rio de Žaneiro i severoistočnoj Seara.

Brazil, gde je prvi slučaj koronavirusa potvrđen 26. februara, na drugom je mestu na svetu, posle SAD, i po broju zaraženih i po broju umrlih od koronavirusa.

Broj potvrđenih slučajeva koronavirusa u Nemačkoj povećan je za 262, na 193.761, pokazuju današnji podaci Instituta za zarazne bolesti Robert Koh.

Umrle su još četiri osobe, tako da je ukupan broj smrtnih slučajeva dostigao 8.961, prenosi Rojters.

U Meksiku je potvrđeno još 4.050 slučajeva koronavirusa, saopštilo je ministarstvo zdravlja te zemlje. Ukupan broj potvrđenih slučajeva u zemlji sada je 216.852, prenosi CNN.

Meksiko je na 11. mestu u svetu po broju zaraženih.

Umrlo je još 267 osoba, tako da je ukupan broj smrtnih slučajeva 26.648.

Po broju smrtnih slučajeva, Meksiko je na sedmom mestu u svetu.

Meksički predsednik Andres Manuel Lopez Obrador najavio je da će glavni grad države, Meksiko Siti, danas početi postepeni proces ponovnog otvaranja.

U Japanu je u prethodna 24 sata zabeleženo 112 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je najviši dnevni porast od 25. maja kada je ukinuto vanredno stanje, kao i jedan novi smrtni slučaj od posledica COVID-19, saopšteno je iz ministarstva zdravlja ove zemlje.

U poslednjih nekoliko dana broj zaraženih koronavirusom u Japanu kontinuirano raste, dok je broj obolelih premašio 100, već po drugi put u poslednja tri dana, prenosi CNN.

Generalni sekretar japanske vlade Jošihide Suga je izjavio da ne veruje da će biti potrebno ponovno uvođenje vanrednog stanja.

On je rekao da je rast broja zaraženih posledica masovnog testiranja kontakata osoba kod kojih je koronavirus potvrđen.

U Tokiju je juče zabeležen rekordan broj zaraženih u poslednja dva meseca, preko 60, čime je ukupan broj obolelih u prestonici porastao na 6.114.

Prema podacima Univerziteta Džons Hopkins, u Japanu je od početka pandemije zabeleženo 18.366 slučajeva zaraze korona virusom, od čijih je posledica preminulo 972 ljudi.

U svetu danas više od 189.000 novih slučajeva, 4.612 umrlih



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar