BOJKOT SE ŠIRI: Viber prekida saradnju s Facebookom, evo šta to znači za korisnike

Kompanija je podržala sve masovniji pokret #StopHateForProfit (Prekinite mržnju radi profita)

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia

Kompanija Rakuten Viber saopštila je da prekida sve poslovne odnose s Facebookom!

Aplikacija će ukloniti Facebook Connect, Facebook SDK i GIPHY, ali i obustaviti zakup reklamnog prostora na popularnoj društvenih mreži.

Na ovaj način, Viber podržava sve masovniji pokret #StopHateForProfit (Prekinite mržnju radi profita) s ciljem bojkota tehnološkog džina iz Palo Alta.

Pozivaju druge kompanije

Podstaknuti protestima širom SAD, tokom proteklih nedelja, Rakuten Viber čije su članice, između ostalih, “Liga protiv prezira” (Anti-Defamation League) i “Nacionalna asocijacija za napredak osoba obojene puti” (NAACP), apelovao je na druge kompanije koje se reklamiraju na Facebooku da obustave zakup prostora tokom jula.

Poziv je upućen kao odgovor na izostanak konkretnih mera i aktivnosti ove društvene platforme u zaštiti korisnika od govora mržnje, saopšteno je.

“Mi nismo tumači istine, ali je istina to da mnogi ljudi doživeli neprijatnosti usled neograničenog širenja nasilnog sadržaja – i kompanije jednostavno moraju da se jasno suprotstave ovoj pojavi”, izjavio je Đamel Agaua, globalni generalni direktor Vibera.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar