Predsednik Vučić sutra u Briselu sa najvišim zvaničnicima Evropske unije

Očekuje se da će se i ovoga puta u razgovorima sa EU zvaničnicima razmotriti najavljen ekonomsko-investicioni plan za Zapadni Balkan

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/TANJUG / ZORAN ZESTIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra u Briselu sa najvišim zvaničnicima Evropske unije, saznaje Tanjug.

Bilateralna poseta predsednika Vučića Briselu jedna je od prvih zvaničnih “fizičkih” poseta EU institucijama nakon uvođenja restriktivnih mera u cilju suzbijanja pandemije COVID19.

On bi sutra najpre trebalo da se sastane sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, u 9 časova.Zatim su planirani razgovori sa komesarom za proširenje Oliverom Varhejijem, specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčkom, a potom i sa predsednikom Evropskog saveta Šarl Mišelom.

Evropska perspektiva Srbije, odnosi Srbije i EU, posebno u kontekstu borbe protiv posledica pandemije COVID19, kao i nastavak dijaloga o normalizaciji odnosa sa Prištinom teme su za koje se očekuje da će biti na agendi razgovora predsednika Vučića i EU zvaničnika.

Očekuje se da će se i ovoga puta u razgovorima sa EU zvaničnicima razmotriti najavljen ekonomsko-investicioni plan za Zapadni Balkan, koji bi Komisija trebalo da predstavi na jesen, ali i izvešataj o napretku Srbije na putu ispunjavanja reformi, koji je takođe u pripremi za jesen u okviru tzv “paketa proširenja”. Na sastanku sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčkom očekuje se da se razmotre poslednja dešavanja u vezi nastavka dijaloga Beograda i Prištine, a posebno zbog podizanja otužnice Specijalnog suda za Kosovo protiv dosadašnjeg glavnog pregovarača Prištine Hašima Tačija.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar