Ostoja Mijailović nije obavešten o odlasku Trinkijerija i HAOSU u Partizanu: “Ne znam o čemu se radi”

Predsednik kluba zatečen, nije imao nikakav komentar na poruku trenera koji se putem Tvitera javio iz Italije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović; Foto: Youtube printscreen/Sport Klub

“Ne znam o čemu se radi, nemam komentar”.

Ovim rečima je Ostoja Mijailović, predsednik KK Partizan, za Objektiv prokomentarisao najavljeni odlazak trenera Andree Trinkijerija i haotičnu situaciju u klubu, nastalu zbog neisplaćenih plata igračima.

Podsetimo, kao što je Objektiv prvi objavio, Trinkijeri je danas indirektno na društvenoj mreži Tviter najavio odlazak iz Partizana.

On je na engleskom jeziku napisao: Kod kuće sam! Nezaboravno vreme i najbolji navijači… Tvit je ilustrovan italijanskom zastavom, crnim i belim srcima i fotografijom Beogradske arene krcate navijačima Partizana.

Ova Trinkijerijeva poruka, kako saznajemo, rezultat je alarmantne situacije u Partizanu.

Četiri igrača, među kojima su i Džejms Makadu i Redži Reding, tužila su klub Košarkaškom arbitražnom tribunalu (BAT) zbog neisplaćenih plata. Takođe, tužbu sprema i Stefan Janković, koji nije dobio ni dinara dugovanja otkad je napustio Partizan.

Igračima je dosad isplaćeno samo pet od ugovorenih 10 plata, iako su se svi odrekli dve zarade i pristali da dobiju samo osam.

To znači da Partizanu sada preti svojevrsna blokada jer, ako izgubi sporove sa igračima, neće moći da dovodi nove košarkaše u tim dok ne izmiri obaveze.

Zbog svega ovoga, Andrea Trinkijeri, koji je sam pristao da mu se plata bukvalno prepolovi i čija je ljubav prema klubu nesporna, sada ne vidi kako bi dalje mogao da predvodi tim sa klupe.

Andrea Trinkijeri; Foto/Tanjug/MilicaNikolic

Takođe, radom Ostoje Mijailovića nezadovoljni su i navijači. Osim više puta ponovljenih i neispunjenih obećanja o učešću u Evroligi, zameraju mu i to što se ne bori dovoljno da zaštiti interese kluba.

Kao najupečatljiviji primer navode situaciju s kraja prošle sezone, kada je Partizan izgubio titulu od Crvene zvezde zahvaljujući poenima koje je Bili Beron postiga nakon očigledne greške u koracima.

Mijailović, po njihovom mišljenju, tada nije učinio dovoljno da spreči krađu i olako je prešao preko otete titule.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar