Zbogom, dragi hobite: Preminula zvezda filma “Gospodar prstenova” (FOTO)

Glumac je umro usled komplikacija nastalih zbog Parkinsonove bolesti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Profimedia.rs

Ijan Holm, zvezda filmova “Gospodara Prstenova”, “Osmi putnik” i “Vatrene kočije”, umro je danas, u 88. godini, prenose strani mediji.

Ser Ijan Holm, svestrani glumac koji je igrao sve, od androida do hobita, preko Harolda Pintera do kralja Lira, izgubio je danas borbu sa bolešću, potvrdio je njegov agent.

Holmu, koji je osvojio Baftu i koji je nominovan za Oskara za ulogu atletskog trenera Sema Musabinija u filmu “Vatrene kočije“ iz 1981. godine, možda je bilo suđeno da gradi karijeru u šarenim sporednim ulogama na ekranu – naročito nakon napuštanja pozorišta 1976. ali on je pronašao novu generaciju obožavalaca nakon što je  oživeo lik Bilba Baginsa u hit trilogiji “Gospodar prstenova”.

Ranije ovog meseca izrazio je tugu što nije mogao da učestvuje u virtuelnom druženju sa fanovima, rekavši: “Žao mi je što vas nisam lično video, nedostajete mi svi i nadam se da su vas vaše avanture odvele na mnoga zanimljiva mesta”.

Holm je rođen 1931. godine u Eseksu. Njegov otac je bio direktor psihijatrijske bolnice, a glumac je svoje detinjstvo opisao kao “prilično idilično postojanje”.

“S velikom tugom obaveštavam vas da je ser Ijan Holm preminuo jutros u 88. godini. Preminuo je u bolnici, okružen porodicom i prijateljima. Njegov šarm, dobrotu, velikodušnost i talenat nikada nećemo zaboraviti. Nedostajaće nam puno”, stoji u saopštenju koje je objavio njegov menadžer.

Glumac je umro usled komplikacija nastalih zbog Parkinsonove bolesti.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar