Lavrov poručio: Zapadni Balkan ne treba da bira između Zapada i Rusije

Lavrov kaže da je Borelu skrenuo pažnju i na neophodnost primene sporazuma postignutih između Beograda i Prištine pre nekoliko godina

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/ Youtube

Balkanske zemlje ne bi trebalo da budu suočene sa fiktivnim izborom između saradnje sa Rusijom i odnosa sa zapadnim državama, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Posle telefonskog razgovora sa visokim komesarom Evropske unije za spoljnu poltiku i bezbednost Žozepom Borelom, Lavrov kaže da mu je skrenuo pažnju i na neophodnost primene sporazuma postignutih između Beograda i Prištine pre nekoliko godina.

“Razgovarali smo o situaciji na Zapadnom Balkanu, posebno u svetlosti moje predstojeće posete Srbiji”, rekao je Lavrov, preneo je TASS.

“Ponovili smo našim partnerima iz EU naše principe da zemlje iz ovog regiona ne bi trebalo da se suočavaju sa fiktivnim izborom između Zapada i Rusije”, istakao je on.

Prema njegovim rečima, svi žele da evropske zemlje imaju multivektorsku politiku maksimalno otvorenu za dijalog sa svima onima koji su spremni na takav dijalog na osnovu jednakosti i obostrane koristi.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar