Zavirite u Naučno-tehnološki park u Čačku, jedini sa proizvodnim pogonom (FOTO+VIDEO)

Uloženo u izgradnju 330 miliona dinara

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/RINA

U Čačku je sve spremno za otvaranje Naučno-tehnološkog parka, koji će posle Beograda, Novog Sada i Niša biti četvrti u Srbiji. Prostire se na 5.800 kvadratnih metara i nalazi u jednom od pogona fabrike “Cer“, koja je uništena u NATO bombardovanju.

Foto/RINA

“Naučno-tehnološki park u Čačku imaće i svoj proizvodni pogon na 4.500 kvadratnih metara, što znači da će ovde biti useljene i proizvodne kompanije. Već smo raspisali poziv za useljenje članica, a članstvo može biti puno uz korišćenje našeg prostora, i virtuelno gde se neće koristiti naši kvadarati, ali sa tim korisnicima bićemo u stalnoj komunikaciji. Za sada je sedam kompanija u procesu useljavanja i ovde će moći da razvijaju svoje inovativne delatnosti, očekujemo da će ih biti do dvadeset“, izjavio je v.d. direktora NTP u Čačku, Mirko Pešić.

Foto/RINA

Cilj Naučno-tehnološkog parka jeste da se povežu svi elementi savremenog biznisa i da ljudi koji imaju registrovanu inovacionu ideju, uz pomoć NTP-a je dodatno unaprede i razviju. Za ovu investiciju izdvojeno je ukupno 330 miliona dinara, od čega je 270 miliona uloženo u renoviranje prostora, a 60 za kupovinu savremene opreme, koja će svim korisnicima omogućiti dobre uslove za poslovanje.

Foto/RINA

“Ovo je veliki korak za privredu Čačka, uporedo ćemo nastaviti i sa razvojem start ap centra u kom srednjoškolci i studenti mogu da razvijaju svoje biznis strategije, a ukoliko one budu dovoljno ozbiljne za registraciju, sledeća adresa jeste NTP u kojem će da posluju. Sva ta naučno-tehnološka preduzeća poslovaće pod jednim krovom, a mladi inovatori imaće mogućnost da razmenjuju svoja znanja i iskustva“, kaže Pešić.

Foto/RINA

Osnivači Naučno-tehnološkog parka su privredna udruženja, među kojima su Fakultet tehničkih nauka, Agronomski fakultet, Institut za voćarstvo i grad Čačak, a od ove godine i država je jedan od suvlasnika.

Foto/RINA

“Za nas je veoma značajno što postajemo deo nacionalne mreže. Ovo će biti mesto gde se ukrštaju inovacija, privreda i ekonomija“, zaključio je Pešić.

“Nišlije se razlikuju, gladni su uspeha”: Vučić na otvaranju Naučno-tehnološkog parka



Izvor: RINA

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar