Istraga se zahuktava: Pecu Pitbula će naša policija saslušati u Kijevu zbog ubistva na Bežanijskoj kosi?

Protiv Jovanovića, osumnjičenog za teško ubistvo, krivičnu prijavu je podneo MUP Srbije pre desetak dana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: kyiv.npu.gov.ua

Više javno tužilaštvo u Beogradu donelo je rešenje o pokretanju istrage protiv Nišlije Petra Jovanovića (46), zvanog Peca Pitbul, osumnjičenog da je 17. januara ove godine u Beogradu ubio Marka Vukovića (40). U toku je prikupljanje dodatnih dokaza i rezultata veštačenja, kao i ispitivanje svedoka. U narednom periodu očekuje se i da sam Jovanović bude saslušan, čim se stvore uslovi za to, s obzirom na to da je u pritvoru u Ukrajini zbog ranjavanja Radoja Zvicera.

Protiv Jovanovića, osumnjičenog za teško ubistvo, krivičnu prijavu je podneo MUP Srbije pre desetak dana. Za njim je, nedugo posle zločina počinjenog na Bežanijskoj kosi i smaknuća Vukovića pred decom, raspisana policijska potraga. Lociran je tek kada je obelodanjeno da se u Ukrajini tereti za teško ranjavanje navodno, jednog od vođa “kavačkog klana”.

“Sledi postupak i preduzimanje dokaznih radnji neophodnih za dokazivanje krivičnog dela i krivične odgovornosti učinioca, a način na koji će biti obavljeno saslušanje osumnjičenog zavisi od više različitih okolnosti, imajući u vidu da se lice nalazi u pritvoru u drugoj državi”, rečeno je u beogradskom VJT.

Prema nezvaničnim saznanjima, narednih meseci Jovanovića bi mogli, po nalogu tužilaštva, da saslušaju pripadnici srpske policije na osnovu zahteva za međunarodnom pravnom pomoći koju bi nadležni sud uputio Ministarstvu pravde Ukrajine. U Kijevu se protiv Jovanovića, takođe, vodi krivični postupak za teško krivično delo.

Jovanovića su, inače, bezbednosne službe Srbije i Crne Gore, označile kao osobu za koju postoji osnovana sumnja da ubija za novac. Navodi se da ga često angažuju crnogorski kriminalci, bliski “škaljarskom klanu” i da mu plaćaju za likvidacije, ne samo u ove dve zemlje, već i šire.

“Postoje indicije da je Jovanoviću poziv za Ukrajinu stigao od ljudi Alana Kožara i Jovana Đurovića, koji slove za vođe jednog barskog kriminalnog klana, bliskog “škaljarcima”, navodi sagovornik iz bezbednosnih službi.

“On je sa sobom poveo drugog Nišliju, takođe pucača Milana Brankovića.”

Sa ovom dvojicom u Ukrajini su uhapšeni i Jovanovićevi saučesnici crnogorski državljani Stefan Đukić (ranije se prezivao Mandić ) i Emil Tuzović.

“Prošle godine u centru Amsterdama ubijen je Jovanovićev sugrađanin Nišlija Goran Savić i to štiteći Jovana Đurovića, koji je tada ranjen”, opisuje zamršene kriminalne odnose sagovornik.

“Neke informacije govore da su njih dvojica bila bliska. Jovanović je dosta vremena provodio po Evropi, posebno u Holandiji i Španiji, Nemačkoj… Tamo je bilo i likvidacija. Istražuje se sve to, posebno njegova umešanost.”

Sagovornik ističe da je Jovanović bio umešan i u krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu, za račun kriminalnih grupa, koje sarađuju sa “škaljarcima”.

Srpski istražitelji imaće za njega brojna pitanja, a ostaje da se vidi da li će se vratiti sa odgovorima.

Debeli dosijei Nišlija koji su pucali na Zvicera: Peca Pitbul pljačkao banku, Milan uhvaćen s punim gepekom oružja



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar