Ko nam zabija nož u leđa? Izmislili intervju fudbalera da su SRBI RASISTI, dok “besni rat” u SAD!

Velika prašina se digla oko spornog ili bolje rečeno nepostojećeg intervjua fudbalera iz Gane

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/youtube printscreen

Nekadašnji fudbaler srpskih klubova Čukaričkog i Radnika iz Surdulice Samuel Ovusu navodno je rekao u razgovoru sa polaznicima njegove škole fudbala u Gani da je u Srbiji bio zlostavljan na rasnoj osnovi.

Reprezentativac Gane je sa 18 godina stigao u Surdulicu, da bi 2016. godine otišao u turski Genčlerbirligi.

Godinu kasnije se vratio u Srbiju i zaigrao za Čukarički gde je i stekao status reprezentativca.

“Bio sam zlostavljan na rasnoj osnovi u nekoliko navrata. Naročito tokom mojih igračkih dana u Srbiji. Bilo je to neprijatno iskustvo i potrebna vam je mentalna snaga da biste prevazišli to”, navodno je rekao je 24-godišnji Ovusu, koji trenutno nastupa za Al Fajhu iz Saudijske Arabije.

Međutim, Samuel Ovusu nam je potvrdio da su to sve laži i da on nikada nije dao takvu izjavu, pa se postavlja logično pitanje zašto se Srbima i Srbiji namešta ova podla “rasna igra” dok bukti “rasni rat” u Amerci.

Pravi rat već nekoliko dana se vodi na ulicama SAD zbog toga što je policajac belac ubio Afroamerikanca Džordža Flojda (46) prilikom hapšenja, a iz dana u dan dobija sve veće svetske razmere.

Masovne demonstracije u SAD su posledica situacije koja je “dugo tinjala, a sada je eksplodirala”, rasizam i diskriminacija jesu globalni problem, ali je prljavo i podlo uvlačiti Srbiju, koja je poznata po svom gostoprimstvu prema strancima.

U istraživanju koje su sproveli istraživači sa Harvarda, Srbija spada u uzak krug zemalja u Evropi sa najnižim stepenom rasnih predrasuda.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar