Učestovalo 288 studenata: Proglašeni pobednici Glasnikovog konkursa za kratku priču

Izabrano je 15 najboljih priča

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Unsplash/Green Chameleon

Žiri je izabrao najbolje studentske priče koje su učestvovale u konkursu Službenog glasnika. Žiri je imao zahtevam posao pošto je 288 studenata učestvovalo.

Slučaj “Persi Džekson”: Evo šta se dešava kada je pisac nezadovoljan filmskom adaptacijom svoje knjige

Za prve tri nagrade na Konkursu za najbolju kratku priču za studente odabrani su naslovi “Kao kod kuće” Milice Trkalje, “Nema više velikih pisaca” Lazara Pavlovića i “Epitaf o epitafu” Ivane Janjić.

Za objavljivanje u zborniku žiri je izabrao i priče “(Ne)Pažnja” Alekse Ðukanovića, “Tuđi” Aleksandre Jovanović, “Mogadoh i šutat”, Anđele Timotijević, “Vinogradi” Bojana Tasića, “Put” Dimitrija Konjevića, “Večera (ne)sretnih ljudi” Jovane Dimkić, “Kompas” Jovane Nikolić.

Ozabrane su i priče “Žena profesora” Katarine Baletić, “To si ti” Milice Petrović, “Od alarma do alarma” Nikole Živanovića, te “Optička iluzija vida” Tijane Katić i “Kako smo zaključali dedu, oterali komšiju i kupili maske” Žike Petakovića.

Deca nikada bliža omiljenoj autorki: Džoan K. Rouling lično pregledala više stotina crteža

 

” Na osnovu nekoliko čitanja i sužavanja izbora najuspešnijih priča, žiri je ocenio da je bar još deset priča moglo da uđe u ovaj izbor Zato uspešnost ovog konkursa ne određuje samo broj pristiglih priča, fokusiranost autora na drugačije sadržaje i kreativne izraze u vreme pandemije već i profesionalna odgovornost izdavača, koji na ovaj način stvara prostor i mogućnosti za mlade pisce”, kažu iz Glasnika.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar