Nacistički dnevnik otkrio najveću tajnu: U ovom LAVIRINTU krije se 30 tona zlata, kreće potraga! (VIDEO)

Pripadnici Trećeg Rajha gomilali su plen od Jevreja na istom mestu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/mwewering

Otkrivena je lokacija 30 tona sakrivenog zlata koje su nacisti pre i tokom Drugog svetskog rata zaplenili od Poljaka i sakrivali daleko od očiju sveta.

Prema rečima Vafena Šucštafela, SS oficira sa pseudonimom “Mihaelis” u jednom dalekom i zabačenom podzemnom lavirintu kraj poljskog sela Roztoka nalazi se 30 tona zlata koje su pod naredbom ozloglašenog Hajnriha Himlera čuvane u najstrožijoj tajnosti.

Pored zlata, u podzemnim pećinama nalaze se i umetnička dela od neprocenjive vrednosti kao i tone nakita koje su Nemci uzimali od poljskih Jevreja tokom invazije i Holokausta.

U dnevniku Mihaelisa, precizno je napisano da je u pećini ispod palate Hohberg u Roztoki sva imovine Rajhsbanke koja vredi milijarde evra. Godinama nakon Drugog svetskog rata, Mihaelisov dnevnik čuvan je u gradiću Kvedlinburgu u Nemačkoj.

Čuvala ga je masonska loža, tajno društvo koje egzistira više od 1.000 godina i u kojem je bilo mesta i za nacističke oficire. Mihaelis je bio zadužen za transport svog blaga i zlata u Roztoku.

Foto: Pixabay/Free-Photos

Što je još interesantnije, o poreklu i lokaciji blaga masoni ove lože su vremenom obavestili i naslednike pripadnika SS brigada. Ostaje pitanje zbog čega se oni nisu javili šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka.

IZVINJENJE MASONA

Loža je 2019. dnevnik, kao nasleđe, prenela na poljsku fondaciju “Silesijanski most”. Zašto?

Zato što je ovaj akt svojevrsnog izvinjenja Poljacima usledio kao pokušaj lože da se približi narodu i pokazivanjem dobrih namera pokuša da se etablira u tamošnjem društvu za buduće potrebe i interese.

U Mihaelisovom dnevniku, uz mapu blaga, pronađeni su i spisi u kojima se do najsitnijih detalja objašnjava način egzekucije svedoka, kao i gde su sva tela zakopana tokom Drugog svetskog rata.

Foto: Pixabay/knollzw

Na poljskom ministarstvu kulture i nacionalnog blaga je da sada proceni da li je ovaj dnevnik Mihaelisa zaista validan dokument ili ne. Ukoliko jeste, pristupiće se ispitivanju lokaliteta pomenutog blaga, prenosi Livescience.

Procenjeno je da se u “lavirint” pećini nalazi oko pet miliona umetničkih dela koja su bila u vlasništvu Jevreja, kao i veliki broj knjiga i statua.

Mosad u punom sjaju: Ovako je pre tačno 60 godina pao jedan od NAJVEĆIH ZLOČINACA u istoriji



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar