Kod Alžirca pronađena torba PUNA PARA: Uhapšen migrant koji je opljačkao vernike u crkvi na Dorćolu

"Dešavalo se da pojedinci uđu u crkvu i opljačkaju vernike, ali nikad se nije desilo da naočigled svih otimaju stvari od ljudi"

policija
Foto/E-stock/Dušan Milenković

Policija je uhapsila stranog državljanina koji je u nedelju ujutru opljačkao vernike sa još jednim mladićem u Crkvi Svetog Aleksandra Nevskog na Dorćolu. Prema nezvaničnim informacijama, on je zadržan po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva, a biće i saslušan.

Prema nezvaničnim navodima, uhapšeni je državljanin Alžira, ima 19 godina, kod njega je pronađen laptop, foto-aparat, tri mobilna telefona, kao i ženska torba u kojoj je bio novac.

“Dešavalo se da pojedinci uđu u crkvu i opljačkaju vernike, ali nikad se nije desilo da naočigled svih otimaju stvari od ljudi”, ispričao je starešina hrama Vajo Jović.

Kako je rekao sveštenik, ovakav postupak stvara osećaj nesigurnosti kod vernika.

“Ne znamo ko je rukovođen kojim ciljem i zbog toga moramo više da se pazimo. Da su se obratili crkvi, vernicima, meni, pomogli bismo im, svako bi im dao nešto novca, zato nema potrebe za krađom. To je teško delo, to je kriminal”, ispričao je starešina hrama ranije za Objektiv.

Izvor: Objektiv.rs, Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar