Starešina crkve u kojoj su migranti opljačkali vernike: “Da su se obratili crkvi, pomogli bismo im”

"Nema potrebe za krađom, to je teško delo, to je kriminal"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/YT

Jutros su u crkvu Svetog Aleksandra Nevskog na Dorćolu u Beogradu upala dvojica migranata, koji su pokrali ljude na liturgiji. Migranti su se po ulasku u crkvu rasporedili na dve različite strane, ali su ih ljudi primetili i pomno pratili njihovo kretanje i ponašanje.

Ovu vest za Objektiv  potvrdio je starešina hrama Svetog Aleksandra Nevskog Vajo Jović, koji kaže da su vernici na liturgiji uspeli da savladaju jednog od napadača.

“Pojavila su se dvojica migranta i odmah su se raporedili na dve strane. Malo posle toga pokrali su prvo šta im se našlo pri ruci i počeli da beže.  Na sreću, jednog su odmah uhvatili mladići iz crkve, okružili ga i uzeli mu ono što je ukrao, tri mobilna telefona i 50 evra. Drugi migrant je uspeo da pobegne, prethodno otevši dve tašne. U jednoj je bila penzija gospođe koja se nalazila u crkvi, u iznosu od 18.000 dinara, a u drugoj torbi se nalazilo 3.500 dinara”, kaže sveštenik Vajo i dodaje da svi treba da budemo obazrivi.

“Ne znamo ko je rukovođen kojim ciljem i zbog toga moramo više da se pazimo. Da su se obratili crkvi, vernicima, meni, pomogli bismo im, svako bi im dao nešto novca, zato nema potrebe za krađom. To je teško delo, to je kriminal”, zaključuje on.

M.A.A.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar