Odobren jednokratni popust na mesečne “bus plus” karte: Umesto 1.120, markica 760 dinara

Umanjena cena odnosiće se na učenike, studente , invalide, nezaposlene...

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
GSP autobusi
Foto/Printscreen/You Tube

Grad Beograd odobriće jednokratni popust korisnicima javnog prevoza koji pripadaju povlašćenim kategorijama, a koji su kupili mesečne karte za prevoz u martu, za period u kome nisu mogli da ga koriste zbog odluke Vlade o obustavi gradskog transporta. Za njih će kartica koštati 760 dinara umesto 1.120 dinara, a ovu povlasticu moći će da iskoriste jednom u periodu od danas do 20. septembra.

Kako je najavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, ovom odlukom obuhvaćeno je 61.004 korisnika koji su kupili markicu za mart, ali je nisu koristili od 22. do 31. marta zbog privremenog obustavljanja javnog prevoza.

“Korisnicima povlašćenih kategorija biće odobren popust u visini od 32,26 odsto od cene mesečne karte. Popust je moguće iskoristiti jednokratno i to počev od 1. juna, a najkasnije do 20. septembra 2020. godine, odnosno prilikom prve kupovine mesečne karte na maloprodajnom objektu i putem interneta”, rekao je Vesić.

Popust je odobren i za korisnike povlašćenih kategorija koji su imali uplaćenu godišnju kartu. Njima će biti odobreno produženje važenja karte za 47 dana, pa bi trebalo da se jave korisničkom centru “Bus plusa” od 15. juna do 20.septembra, kako bi obavili produženje.

Povlastice se odnose na učenike srednjih škola, studente, vojne invalide, civilne invalide rata sa od 20 do 40 odsto telesnog oštećenja, trajno nesposobna lica, lica na dijalizi, lica sa lakom duševnom zaostalošću, korisnike prava na novčanu socijalnu pomoć, korisnike starosne ili invalidske penzije, korisnike porodične penzije, nezaposlena lica, izbeglice i interno raseljena lica.

Od danas noćni prevoz

OD danas počinju da saobraćaju i linije noćnog prevoza, koje nisu bile uspostavljene 8. maja, pošto su nadležni procenili da u njima neće biti putnika. Noćni prevoz saobraćaće po uobičajenom redu vožnje.

U gradu, u dnevnom saobraćaju, trenutno vozi 1.180 autobusa, trolejbusa i tramvaja i 244 autobusa na prigradskim i lokalnim linijama. Od 8. do 28. maja na 49 linija gradskog i na šest linija prigradskog i lokalnog prevoza putnika, dodata su ukupno 132 vozila i to na onim linijama gde se stvaraju najveće gužve.



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar