Najveće iznenađenje se raspada: Primorska odustaje od ABA lige?

Primorska je bila najprijatnije regionalne košarke u sezoni 2018/2019, jer je osvojila istorijsku četvorostruku krunu - šampionat, Kup i Superkup Slovenije, kao i ABA 2 ligu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Mozli Primorska
aba-liga.com/Partizan NIS

San se nastavio, u debitantskoj sezoni u ABA ligi je oduševila, savladala Budućnost Voli usred “Morače”, rušila Partizan, Cedevita Olimpiju i Mornar, šokirala Crvenu zvezdu u ABA Superkupu.

Ali, bajka je prestala kada je glavni sponzor napustio klub koji je u tom trenutku bio treći na tabeli, sa više nego izglednim šansama za plej-of.

Otišao je trener Jurica Golemac, za njim i mnogi igrači, pa ne bi bilo čudno da se u Kopru naredne sezone ne igra ABA liga.

Primorskoj je ostavljen rok do 1. jula da pruži garancije da može da igra u najjačem regionalnom takmičenju. Ukoliko ne uspe, vratiće se u ABA 2 ligu, a njeno mesto zauzeće trećeplasirani tim drugoligaškog karavana, MZT iz Skoplja.

Makedonski tim nema problema sa finansijama i želi da se vrati u ABA ligu. Član elitnog društva bio je od 2012. do 2018. godine, kada je ispao sa svega tri pobede u 22 kola.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar