Muči vas problem PERUTI? Rešenje se krije u namirnicama koje svako ima kod svoje KUĆE

Zaboravite na šampone sa jakim hemijskim dejstvom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Unsplash.com/Tim Mossholder

Perut je jedan od najčešćih problema temena glave, a predstavlja neprijatnost koja dovodi do ljuštenja temena i stvara gomilu neprijatnosti.

Gljivična infekcija temena prouzrokovana je nepravilnom higijenom, upotrebom šampona sa jakim hemikalijama ili gelovima za kosu, ali i nepravilnom ishranom koja dovodi do nedostatka cinka.

Iako uvek možete da se odlučite za brojne šampone protiv peruti, jednostavan lek kućne proizvodnje vam isto tako može pomoći.

Foto/Unsplash.com/Element5Digital

Predlažemo vam nekoliko prirodnih i efikasnih rešenja protiv peruti:

Maslinovo ulje umasirajte u kosu i ostavite da odstoji preko noći. Operite kosu blagim biljnim šamponom. To vam neće pomoći samo da se rešite peruti, nego  da se rešite i viška sebuma na temenu koji je uzrok peruti.

Možete i da dodate limunov sok u ulje pre utrljavanja. Uz visoki sadržaj kiseline, limun je odličan za uklanjanje peruti.

Natopite ruzmarin u vruću vodu i koristite ga za ispiranje kose posle ulja i šampona. Takođe, za ispiranje možete koristiti i sirće.

Foto/Unsplash.com/Brooke Lark

Smatra se da su i jaja sjajana u borbi protiv peruti. Izmutite dva jaja u posudi i pomešajte ih sa vodom. Nanesite smesu na teme i ostavite 20 minuta pre pranja isključivo mlakom vodom.

Pravilno negovanje kose i korišćenje dobrih šampona je od presudnog značaja za sprečavanje peruti.

Održavajte teme čistim i četkajte kosu svaki dan, što će vam pomoći u smanjivanju viška sebuma i manjoj količini peruti, piše ženasamja.me

Foto/Unsplash.com/Brooke Lark

Što se tiče ishrane, držanje zdrave dijete, koja se sastoji od voća i povrća obezbeđuje adekvatne vitamine i minerale, koji mogu da pomognu u rešavanju ovog problema.

Takođe, izbegavanje masne i obrađene hrane je preduslov za smanjenje peruti.

Ujutru ili uveče: Da li znate koje je vreme NAJBOLJE za TUŠIRANJE?

Ne ide vam sa ŠAMPONIMA za SUVO PRANJE KOSE? Caka je u ovom jednostavnom TRIKU



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar