Astronauti čekaju zeleno svetlo! Ako polete, videćemo ih iznad ovog grada u Srbiji (VIDEO)

Meteorolozi predviđaju nove oluje tako da su šanse za lansiranje i dalje 50:50

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto / Tanjug / SpaceX via AP

Šanse da istorijsko lansiranje američkih astronauta u orbitu bude uspešno iz drugog pokušaja i dalje su 50:50, jer se predviđaju nove oluje. NASA, meteorolozi i naučnici pažljivo prate vremenske prilike dok se obavljaju poslednje pripreme za poletanje iz svemirskog centra Dž. F. Kenedi na Floridi.

Astronauti Dag Harli i Bob Benken napustili su centralnu zgradu i Teslinim specijalnim vozilom prebačeni su do lansirne rampe. Smešteni su u kapsulu Crew Dragon i iščekuju zeleno svetlo za lansiranje.

Poletanje je planirano u 15.22 po lokalnom vremenu, odnosno 21.22 po našem vremenu. Prema najavama, ako nebo bude vedro, trag rakete moći ćemo da vidimo i iz Srbije, tačnije iznad Čačka u 21.47 sati i 45 sekundi.

Kako je najavljeno, let astronauta u raketi Falcon 9, koju je projektovala i izradila kompanija SpaceX, trebalo bi da traje 19 sati kada će se spojiti s Međunarodnom svemirskom stanicom.

Čitav događaj, Objektiv.rs pratiće uživo, a to možete učiniti i vi putem zvaničnog YouTube kanala američke agencije NASA.



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar