Skandal u svetu filma: Javnost besna zato što je ovaj režiser snimao u Srbiji

Traže da se režiseru ukine dozvola za rad

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Youtube

Američki režiser Rendal Miler je dospeo u žižu javnosti kada je obelodanjeno da je svoj novi film “Higher Grounds” prošle godine snimao u Srbiji.

Naime, Rendal Miler je 2014. snimao film “Midnight Rider”, zbog nepažnje režisera i ekipe koja radi sa njim nekoliko osoba je povređeno, a jedna je poginula. Snimali su na pruzi koja nije bila obezbeđena i snimanje je prekinuto upravo zbog toga što je voz prošao dok su snimali, nisu imali vremena da se sklone.

Miler je kasnije na sudu priznao da je kriv, i osuđen je za ubistvo iz nehata, zabranjeno mu je da snima tokom određenog vremenskog perioda i uz posebne uslove. Sada su roditelji Sare Džouns, koja je poginula na snimanju filma, kao i javnost besni što je Mileru dozvoljeno da svoj novi film snima u Srbiji, Velikoj Britaniji i Kolumbiji, piše “Variety”.

Miler se pravdao da mu je dozvoljeno da snima, ali da drugi moraju da budu zaduženi za bezbednost. Objasnio je da je film uglavnom sniman u kafićima i da nije zahtevao posebne opasne scene. Određeno je da sud mora razmotri uslove snimanja novog filma, i da onda odluči da li je Miler prekršio neko od pravila. Ukoliko se ispostavi da jeste završiće u zatvoru.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar