Blago Srbije: Muzej Nikole Tesle ponovo otvara vrata za posetioce

U muzeju morate da držite distancu od ostalih posetioca i nosite masku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Youtube

Muzej Nikole Tesle biće ponovo otvoren za posetioce od 2. juna svim danima osim ponedeljka, u periodu od 10 do 16 časova. Zbog mera koje su na snazi u cilju zaštite stanovništva od Kovid-19, posetioci će moći da obiđu izložbenu postavku uz poštovanje mera fizičke distance i nošenje zaštitnih maski.

U prestižnom društvu: Fotografija srpske studentkinje ušla u izbor 20 najboljih na svetu

 

Tokom radnog vremena, u Muzeju Nikole Tesle projektovaće se film koji hronološki prikazuje Teslin život, od rođenja, preko godina školovanja provedenih u Evropi i prvih zaposlenja i izuma, do odlaska u SAD i najplodnijeg perioda Teslinog rada čiji je rezultat veliki broj izuma, novih tehničkih rešenja formulisanih i zaštićenih kroz preko 300 registrovanih patenata. Na stalnoj postavci muzeja izloženi su lični predmeti koje je naučnik svakodnevno koristio, instrumenti iz njegovih laboratorija, kao i urna sa Teslinim posmrtnim pepelom koja se sa posebnim pijetetom čuva u Muzeju od 1957. godine.

Izložbena postavka prikazuje i Tesline izume sa kraja 19. i početka 20. veka koji zahvaljujući svojoj jednostavnosti i univerzalnosti i danas u primeni i deo su okruženja savremenog čoveka.

“Atraktivnosti posete Muzeju naročito doprinosi i demonstracija rada modela Teslinih najznačajnijih izuma, a naročito visokonaponskog transformatora u kojoj tokom stručnih vođenja mogu da učestvuju i posetioci”, poručuju iz muzeja.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar