Nissan najavio 12 novih modela: Zvezda tizera sportski 400Z (VIDEO)

Reč je o automobilima koje japanski proizvođač planira da predstavi u narednih 18 meseci

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto / Pixabay / Jan Vašek

Usred krize u Renaultu i definitivnog odustajanja od spajanja s Nissanom stiže nam zanimljiv tizer koji najavljuje čak 12 novih modela japanskog proizvođača.

Reč je o novitetima koje Nissan planira da predstavi u narednih 18 meseci i to, kako se čini, u celoj svojoj proizvodnoj paleti, od malih automobila, preko srednje klase, nekoliko SUV i pikap modela, do krune svoje ponude – naslednika sportskog modela 370Z.

Naravno da je upravo novi Z model koji je, u poslednjih 24 sata od kako je video objavljen, privukao najveću pažnju ljubitelja automobila i stručnih medija, budući da je od predstavljanja njegovog prethodnika, modela Nissan 370Z, prošlo punih 14 godina.

Siluete u punoj brzini

Naslednikom kultnog sportskog automobila, koji bi najverovatnije trebalo da dobije oznaku 400Z, bavili su se i brojni dizajneri i Youtuberi koji su objavljivali brojne nezvanične rendere i animacije, ali sve do pomenutog tizera nikakvih zvaničnih informacija iz sedišta kompanije u Jokohami nije dolazilo.

Silueta novog sportskog Nissana vidljiva je pred kraj promotivnog videa, koji se u jednom trenutku fokusira upravo na slovo “Z” na boku sportskog kupea.

Inače, dosadašnje nezvanične informacije sugerišu da bi Nissan za pokretanje novog “Z” modela mogao da pozajmi trolitarski tvin turbo V6 motor iz Infinitija Q60S, koji razvija 405KS pri obrtnom momentu 475Nm.



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar