Polomili ste nokat i razbili rumenilo a čeka vas bitan sastanak? 15 načina da rešite SVE PROBLEME

Ove bjuti trikove svaka devojka mora da zna

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay/JillWellington

Krenuli ste na bitan sastanak i baš u tom trenutku vam je pukao nokat?

Kosa vam je u katastrofalnom stanju, ali nema šanse da stignete do frizera?

Počeli ste da se šminkate, ali vam u poslednjem trenutku iz ruku ispada kutija rumenila i razbija se na delove?

Ovakve stvari se dešavaju.

Marfijev zakon, nespretnost, ili neorganizovanost – nije ni bitno.

Bitno je da naučite kako da “spasite” situaciju.

Otkrivamo vam 15 trikova koje ćete obožavati.

Foto/Pixabay/MusicTobi

1. Kako da uklonite svetlucavi lak za nokte?

Priznajemo, svi obožavamo šljokice, ali ne i njihovo uklanjanje. Da bi si uštedeli živce i nekoliko bočica acetona, pre nanošenja vašeg omiljenog svetlucavog laka, na nokte nanesite tanki sloj polivinilnog alkohola. Kada budete poželeli da ga uklonite, lak ćete sa lakoćom oguliti sa noktiju i to u jednom potezu. Zahvalite nam kasnije!

2. Kako da skratite ispucale vrhove?

Ako vam ovog meseca budžet ne dopušta odlazak kod frizera (ili ste prisiljeni da birate između savršenih lokni i novih cipela), podelite kosu u manje delove, zavrtite ih oko prstiju i makazama oprezno skratite ispucale delove koji vire iz zalizanih pramenova.

Foto/Unsplash/The Honest Company

3. Kako da spasite razbijeno rumenilo?

Svi znamo osećaj očaja u trenutku kada nam se potrošen novac u obliku novog rumenila u kamenu rasprši u sitne komadiće. Ne brinite – pomešajte rumenilo sa nekoliko kapljica fiziološkog rastvora a zatim ga pomešajte i oblikujte nožem. Nekoliko minuta kasnije vaše rumenilo će izgledati kao novo.

4. Kako da smanjite vidljivost masnice?

Vodica za ispiranje usta. Možda ova dva pojma ne biste nikada povezali, ali sledeći put kada vam se potkolenica sretne sa krevetom ili kuhinjskim stolom, na masnicu nanesite nekoliko kapljica vodice za ispiranje usta koja će, osim što će znatno smanjiti intenzitet bola, smanjiti i njenu vidljivost.

Foto/Pixabay/Kjerstin_Michaela

5. Kako da pobedite bubuljice jogurtom?

Na našu veliku žalost, ne postoji dovoljno jak puder, korektor niti kozmetički proizvod koji će ukloniti bubuljicu istog trenutka kada odluči da nam pokvariti dugoočekivan dejt. Ili možda postoji? Sastojci punomasnog grčkog jogurta možda neće u potpunosti ukloniti bubuljicu, ali će se pobrinuti da u roku od 20-tak minuta maksimalno ukloni veličinu i crvenilo. Vredi pokušati.

6. Kako da izbegnete maskaru na kapcima?

Osim ako ste vlasnik ruku prestižnog make-up artiste, maskaru je maltene nemoguće naneti bez mrlja na kapcima. Da biste sebi olakšali put do neodoljivog pogleda, tokom nanošenja maskare između trepavica i kapaka držite kuhinjsku kašičicu. Osim što nećete imati problem sa maskarom na pogrešnim mestima, zakrivljenost kašičice će vam pomoći da dođete do zavidnih trepavica.

Foto/Pixabay/virin000

7. Kako da produžite životni vek laka za nokte?

Zaboravite na aceton. Poklonite svom omiljenom laku još malo života na jednostavan način. Bočicu omiljenog laka stavite na nekoliko minuta u čašu sa kipućom vodom. Kada ga budete izvadite, biće kao nov!

8. Kako da napravite sopstveni lak sa šljokicama?

Nakon nanošenja providne baze, nokte ukrasite vašom omiljenom šljokičastom senkom za oči i pustite da se osuši pre nanošenja providnog laka za sjajan rezultat.

Foto/Pixabay/kaboompics

9. Kako da usavršite nanošenje karmina?

Svi znamo da nanesemo omiljenu nijansu ruža, ali da li znamo da napravimo onaj neodoljiv izgled usana? Sada znamo. Nacrtajte “x” počevši od sredine gornje usne za savršen “cupid’s bow” i popunite ostatak.

10. Kako da pronađete luk na obrvama?

Ne možete da pronađete luk na svojim obrvama da bi ih pravilno oblikovali? Uzmite olovku i usmerite od mosta vašeg nosa ka zenici oka. Olovka će vas usmeriti ka tački koja čini luk vaše obrve.

Foto/Pixabay/blueberrykings111

11. Kako da stvorite savršeni “cat eye” izgled?

Da biste naučili da pravilno šminkate oči za seksi mačji pogled, uzmite parče selotejpa i zalepite ga od donjih trepavica ka uglu oka. Nanesite tuš za oči kao i obično i pratite ivicu selotejpa. Na kraju prilagodite debljinu tuša, popunite praznine i uklonite traku. Niko neće moći da vam odoli!

12. Kako da popravite polomljeni nokat?

Polomili ste nokat i ne želite da ga odsečete? Olakšajte sebi – isecite komadić vrećice za čaj u obliku vašeg nokta i zalepite je na tanki sloj providnog laka kao nalepnicu. Odsecite nepotreban deo vrećice, nanesite još jedan sloj providnog laka i dodajte završni sloj vašeg omiljenog laka u boji. Obećavamo, niko neće primetiti razliku.

Foto/Pixabay/congerdesign

13. Kako da rešite problem suvih usana?

Trikovi sa vrećicama za čaj se nastavljaju – ovog puta za spašavanje suvih usana za vreme hladnih zimskih dana. Uzmite vrećicu za čaj, navlažite je vodom i držite je na usnama nekoliko minuta. Vaše usne će vam biti zahvalne.

14. Kako da osigurate ruž na vašim usnama?

Ukoliko želite da vaš omiljen ruž ne ostavlja trag na svemu što dotaknete, nakon njegovog nanošenja, četkicom za senku nanesite tanki sloj providnog pudera za lice. Puder se neće videti, ali će stvoriti zaštitni sloj koji će vam uštedeti nekoliko putovanja na “osvežavanje”.

Foto/Pixabay/821764

15. Kako da se rešite fleka na noktima?

Ponekad se čini da ni najduži tuš ne može da ukloni dosadne fleke na noktima, a baš obožavamo da jedemo voće koje ih često ostavlja. Nema problema. Pomešajte kašiku limunovog soka sa čašom vode i umočite prste masirajući područje oko noktiju. Problem rešen!

Sprečite nastanak MITISERA: Jedna MASKA je odličan saveznik u borbi protiv crnih tačkica na vašem LICU



Izvor: Objektiv.rs, cosmopolitan.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar