Sprečite nastanak MITISERA: Jedna MASKA je odličan saveznik u borbi protiv crnih tačkica na vašem LICU

Postoji efikasno rešenje za ovaj probelm

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pexels.com/GustavoFring

Sitne crne tačkice koje se pojavljuju na licu, predstavlja veliki problem za mnoge, a najviše zbog nakupljanja loja u porama, što sve zajedno rezultira masnim i nečistim izgledom kože.

“Mitiseri se pojavljuju kada se sebum (ulje vaše kože) i mrtve ćelije nakupe u proširenim, otvorenim porama”, objašnjava Andrea Fefer, osnivačica londonskog studija za negu lica.

Oni su izuzetno česti i svaki tip kože je podložan stvaranju mitisera. Ali ako imate masniji tip kože, verovatno ćete ih dobijati više i češće, jer taj tip kože prirodno stvara više masti.

Foto/Pixabay.com/StockSnap

Najčešće se pojavljuju tamo gde imamo veću gustinu lojnih žlezda, a to su brada, nos i čelo.

Prvi i osnovni uslov za sređivanje i sprečavanje nastanka mitisera je temeljno i redovno čišćenje lica, piše 24sata.hr.

“Uveče odradite jedno ili čak dva čišćenja, a trebalo bi da se usredsredite na područja u kojima smatrate da imate najviše sebuma – savetuje Fefer.

Salicilna kiselina je fantastičan sastojak za smanjenje mitisera.

Foto/Pexels.com/PolinaTankilevitch

“Ova kiselina privlači i rastvara ulje. Za razliku od drugih pilinga koji ostaju na površini kože, salicilna kiselina može da uđe u pore i da izmami ostatke”, objašnjava Fefer.

Glina je još jedan sjajan sastojak koji pomaže u borbi protiv mitesera. Poželjno je da koristite glinenu masku jednom ili dva puta nedeljno, kako bi se iz pora odstranio sebum, koji bi inače prerastao u mitisere.

“Nanesite glinenu masku na kritična mesta, ali nemojte da dopustite da se ​​osuši jer rizikujete izvlačenje previše ulja, što može da dovede do toga da koža prekomerno podstakne proizvodnju loja”, kaže Fefer.

Imate problem sa štitnom žlezdom? Izbegavajte OVE NAMIRNICE

Rešite problem HRKANJA: Promenite nekoliko loših NAVIKA koje dovode do ove POJAVE!

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar