Deset novih modela i ugovor težak milijardu evra: Lada sprema ofanzivu

Zajedno s partnerima iz korporacije Renault-Nissan-Mitsubishi, ruski proizvođač ima velike planove

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Printscreen Youtube / MegaRetr

Deset novih modela Lade biće predstavljeno svetu do 2026. godine, dok će sedam biti redizajnirano. Ugovor ruskog proizvođača i alijanse Renault-Nissan-Mitsubishi, kojim je predviđen razvoj novih Ladinih, ali i modela japansko-francuske korporacije u Rusiji, težak je gotovo milijardu evra!

Ruski “Avtovaz” namerava da do 2022. godine predstavi pet novih modela, dok će dva redizajnirati, prenose ruski mediji. U periodu od 2023. do 2026. planirano je još pet novih modela i restajling takođe pet modela.

Kako je izjavio Aleksej Lihačev, jedan od direktora u “Avtovazu”, plan je da se uvede moderniji dizajn spoljašnjosti i unutrašnjosti, da se poboljša komfor, uvedu automatski menjači i pogon na prirodni gas.

Modernizacija sistema

Zajedno sa partnerima iz korporacije Renault-Nissan-Mitsubishi, Lada dugoročno planira modernizaciju motora, uvođenje pogona na sva četiri točka kod više modela, ali i tehnologiju automatskog upravljanja.

Među novim modelima koje će izbaciti na tržište, trebalo bi da budu dva kompaktna krosovera, nova porodica automobila u B segmentu, u kojem je sada Lada Granta, kao i novi model u nižoj srednjoj klasi (Golf klasa), u kojoj sada ruski proizvođač ima Vestu.



Izvor: Sputnik

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar