Prošle godine oteto dvoje, prijavljen nestanak skoro 1.500 dece

Uglavnom od kuće beže adolescenti i policija ih vrlo brzo pronađe

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Prošle godine u Srbiji je oteto dvoje dece, a prijavljen je nestanak njih 1.486, izjavila je danas državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković.

Ističe da uglavnom od kuće beže adolescenti i da ih policija vrlo brzo pronađe.

Ona je za televiziju Prva rekla da treba razlikovati bežanje od kuće i otmicu i dodala da se preteruje kada se kaže da deca nestaju, a da ona zapravo najčešće beže od kuće.

“Imamo sedam potraga za decom koje aktivno držimo u sistemu, jer ona aktivno tokom dana beže. Jedan dečak pobegao je 56 puta, drugi dečak 54 puta, a treći 52 puta”, rekla je Popović Ivković.

Ona je dodala da su otmice dečaka Petra iz Stare Pazove i Monike Karimanović obeležile 2019. godinu i napomenula da su obe potrage uspešno završene, a deca vraćena kući.

Kada je reč o nestanku devojčice Eleonore Arežine, Popović Ivković je kazala da je to težak i komplikovan slučaj.

“Svaka druga informacija koju bih ja rekla o tome ne bi bila dobra po dete”, rekla je ona.

Povodom izjave Igora Jurića da je jedan političar pedofil, Popović Ivković je kazala da Ministarstvo unutrašnjih poslova i Tužilaštvo rade dobro svoj posao, ali da bi pokrenuli postupak potrebni su im dokazi.

“Za bilo kakvo postupanje potrebni su dokazi. Pozivam Jurića da dostavi dokaze”, rekla je ona i ocenila da je pogrešno izaći sa takvom izjavom u javnost, bez dostavljenih dokaza.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar