Ceo život na pogrešan način jedete sladoled: Pratite ovih 7 KORAKA

Uz pomoć senzora za ukuse, doktorka Sara Kemp otkrila je najbolji način za konzumiranje ovog zamrznutog slatkiša

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com/StockSnap

Svi znamo da je sladoled nezaobilazna poslastica u toplim danima. No, ako kao i većina ljudi – samo zgrabite kašiku i navalite na “kopanje” po kutiji, znajte da debelo grešite.

Naime, uz pomoć senzora za ukuse, doktorka Sara Kemp otkrila je najbolji način za konzumiranje ovog zamrznutog slatkiša. Problem je bio pretvoriti formulu (i@-14°C + ½S + UDS + 12s) x 2 = MF* u nešto što svi razumemo!

Foto/Pixabay.com/

Ovi hijeroglifi ipak daju konkretno rešenje – a ono se ogleda u sedam koraka koje morate da primenite kako biste u potpunosti obradovali vaše čulo ukusa.

1. Treba ostaviti sladoled da “odstoji” minimum 15 minuta. Kada se otkravi i postane mekan – onda je pravo vreme da počnete sa jelom.

2. Sladoled se jede kafenom kašikom. U slučaju da je, iz nekog čudnog razloga, nemate u svojoj kuhinji – nikada ne uzimajte više od pola supene kašike odjednom.

3. Kašiku okrenite naopako, kako biste sladoled direktno stavili na svoj jezik.

4. Pomerajte kašiku po ustima, uživajte u hladnom osećaju i teksturi sladoleda.

5. Udahnite duboko, kako bi miris dosegao sva čula.

6. Držite sladoled u ustima oko 12 sekundi kako biste okusili njegov pun šmek.

7. Prethodne korake ponovite sa svakim zalogajem kako biste u potpunosti uživali.

Foto/Pixabay.com/


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar