Već počelo KRŠENJE propisa: Nakon otvaranja plaža u Italiji, neposlušni kupači kažnjeni sa po 285 EVRA!

Pravila se razlikuju u zavisnosti od mesta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com/mariamichelle

Prvog vikenda nakon što je Italija ukinula najdužu blokadu u Evropi zbog koronavirusa, stanovnici te zemlje preplavili su plaže i izletišta širom Apeninskog poluostrva.

Građani Italije nisu odoleli prilici da posle više od dva meseca restriktivnih mera odu dalje od svog mesta prebivališta, ali unutar regiona u kojem se nalaze, pošto još nije dozvoljeno kretanje među regionima.

Italija je prva evropska zemlja koja je početkom marta uvela drasticne mere karantina na celoj teritoriji i za Italijane je završeno sa čekanjem, pa su pohrlili na plaže za prvo plivanje ove sezone ili makar sunčanje.

Foto/Pixabay.com/hansline

Bili bi to sunčani dani na plaži, kao i bilo kojih ranijih godina, da nema policajaca koji opominju ljude šta je dozvoljeno, a šta nije, zbog virusa kovid-19 koji je teško pogodio Italiju, treću zemlju u svetu po broju žrtava sa više od 32.000 umrlih od posledica tog virusa.

Pravila se razlikuju od mesta do mesta, pa tako nisu svi regioni zvanično otvorili kupališta strahujući od širenja zaraze, međutim mnogi se nisu obazirali na to, te su zabeleženi brojni slučajevi kršenja propisa.

U Liguriji je dozvoljena šetnja plažama, ali ne i sunčanje, a u gradu Savona, u tom regionu, 11 kupača kažnjeno je novčanom kaznom od 285 evra.

Foto/Pixabay.com/walkerssk

Ipak, mnoge plaže od Riminija do Mondela otvorene su za posetioce, ali je na snazi zabrana okupljanja.

Oko 600 kilometara belih peščanih plaža Sardinije za sada je dostupno samo lokalnom stanovništvu.

Kretanje više od 60 miliona stanovnika Italije van regiona u kojem se nalaze trebalo bi da bude omogućeno od 3. juna, za kada je najavljeno i otvaranje granica Italije za dolaske iz država EU i Šengena.

Ponovo moguća PLOVIDBA: Gondole su se VRATILE u Veneciju, ali uz određene PROMENE i OGRANIČENJA

Planirate u Grčku na more? Ručanje u tavernama NI IZBLIZA neće biti kao što ste navikliIzvor: Objektiv.rs, Tanjug

Komentari (1)

  1. Ma milina jedna! Ne mrdam nigde! Svuda pravila različita, tako da će kazne pljuštati na svakom koraku. Pa će posle da bude i fali ti ovaj papir, pa onaj papir, pa sudski prevodilac Jasna Filipović da ti prevede sve te dokumente...

    Odgovori

Ostavite komentar