Nedeljnom ručku, on jednostavno prija: Kolač kome ćete se stalno vraćati

Kolač od jabuka po receptu naših baka

kolač od jabuka
Foto/Lolame/Pixabay

Nedeljni ručak bez poslastice ne može da prođe.

Kolači sa jabukama zauzimaju posebno mesto kod svakog sladokusca, jer su osvežavajući, pa im retko ko može odoleti.
Zato, ukoliko volite jabuke, kolač po receptu naših baka pravi je izbor. Za njegovu pripremu uz neophodne sastojke, potrebna je dobra volja i malo ljubavi.

jabuke
Foto/Дарья Яковлева/Pixabay

Sastojci:

Za koru:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1 prašak za pecivo
5 kašika mleka
Za fil:
1 kg izrendanih jabuka
7 kašika šećera
2 kesice vanilin šećera
150 ml vode
2 pudinga od vanile
250 gr šlaga

rendane jabuke
Foto/SweetSolo/Pixabay

Priprema kore: odvojiti belanca od žumanaca. Najpre, mikserom umititi belanca u čvrst sneg. U žumanca dodati šećer, zatim brašno, prašak za pecivo i mleko. Sjediniti, pa dodati umućena belanca. Lagano varnjačom izjednačiti smesu. Pleh (36cm * 26cm) obložiti pek papirom, pa rasporediti smesu. Koru peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 25 minuta, dok ne porumeni.

Priprema fila: izrendane jabuke staviti u šerpu, dodati sećer, vanillin šećer i vodu. Dinstati dok jabuke ne dobiju zlatnu boju. Pred kraj dinstanja dodati puding razmućen sa malo vode i uz stalno mešanje fino izjednačiti.

Na prohlađenu koru staviti fil, pa kolač odložiti u frižider, desetak minuta. Ohlađen kolač nafilovati šlagom.

kolač od jabuka
Foto/Lolame/Pixabay

Jednom kada isprobate ovaj recept, shvatićete vrlo brzo da će ova poslastica postati svakodnevni gost na vašem stolu.

Prijatno!

Miris koji vraća u detinjstvo: Napravite domaću štrudlu sa makom

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar