Turistički fenomen u Srbiji: SELO koje ima DUPLO više turista od stanovnika!

Može da se pohvali prelepom prirodom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Youtube gkameleon

Selo Katići, kod Ivanjice, je odavno poznata adresa za turiste iz celog sveta.

Ovo malo selo raspolaže sa skoro dve stotine postelja za smeštaj gostiju. Uz domaćine sa dugogodišnjim iskustvom u turizmu, domaću hranu i gotovo netaknutu prirodu, Katići već dugo imaju značajno mesto na turističkoj mapi Srbije.

Kada upoznaju domaćine i dožive čari seoskog turizma u planinskom kraju, mnogi u Katićima postanu redovni gosti, prenosi RTS.

“Svaki dan prošetam 15-20 kilometara peške i volim planinu, vazduh. Svejedno je kiša, sunce, šetamo“, tvrdi gošća iz Rusije Ljilja Suslova.

Obradovići se turizmom bave više od tri decenije, neprekidno ulažu i proširuju ponudu. Ove godine su u tri novoizgrađene vile gostima otvorili vrata luksuzno opremljenih apartmana.

Foto/Printscreen/Youtube gkameleon

“Ima puno interesovanja, prebukirani su maltene jun, jul i avgust. Mada, ima još pomalo negde da se nađe mesto. Primamo i vaučere, tako da možemo da spremno dočekujemo sezonu“, kaže vlasnica seoskog turističkog domaćinstva Svetlana Obradović.

I u hotelu u Katićima zbog odličnog smeštaja i brojnih sportskih i zabavnih sadržaja često borave grupe gostiju, a u harmoniji sa prirodom su i zasebne brvnare, za koje je sve veće interesovanje.

“Ovi smeštaji imaju sjajnu šansu, nalaze se u okruženju sjajne prirode, nalaze se na nadmorskoj visini od 1.054 metra i to je velika prednost u odnosu na neke hotele koji se nalaze na nižim terenima“, ističe vlasnik hotela i brvnara Boro Ilić.

Kako bi gosti bolje upoznali okolinu i istorijske lokalitete, sada se uređuje prostor gde je bio Karađorđev šanac. Od prošle godine sa vrha Mučnja, sa uređenog vidikovca mogu da uživaju i u neprocenjivom pogledu.

Foto/Printscreen/Youtube gkameleon

“Mi ćemo se u budućnosti protuditi da još nekoliko lokaliteta uredimo u okolini Ivanjice tako da pored smeštaja i hrane iz ovih krajeva, gosti mogu da izađu, da prošetaju, mogu da dođu na neko od ovih mesta i to je nešto što će biti deo sadržaja u turističkoj ponudi Ivanjice“, kaže Miloje Ostojić iz Turističke organizacije Ivanjice.

U turizmu se za Katiće i Mučanj odavno zna, a o lepotama boravka u ovom ivanjičkom turističkom selu dugo prepričava. Uz mir, svež planinski vazduh i gostoprimstvo, ovo je pravi izbor za odličan odmor.

Prirodne lepote Srbije nadohvat ruke: 10 najboljih destinacija za vikend putovanje (FOTO)

Rađa se nova turistička atrakcija u srcu Šumadije



Izvor: Objektiv.rs, RTS

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar