Retrogradni Jupiter uticaće na vaš život do septembra: Jedan znak očekuju velike finansijske i seksualne promene

Jupiter će u Jarcu biti u retrogradnom hodu do 12 . septembra, evo šta će doneti svim znacima zodijaka

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/AzDude

Jupiter je planeta, vere, sreće, poverenja, svrhe, putovanja ali ne samo onih fizičkih već i mentalnih koja proširuju vidike i uvećavaju svest. Zato je bitan planetarni događaj kada Jupiter kreće u prividan retrogradni hod. To je period u kome ispitujemo sopstvene granice filozofskog, duhovnog, ljubavnog i poslovnog nivoa a najviše tragamo za poverenjem. Od 14. maja do 12. septembra retrogradni Jupiter u Jarcu podseća nas na reviziju važnih obrazaca kojih se čvrsto držimo.

Jupiter je u znaku Jarca još od 2. decembra 2019. i tu ostaje do 19. decembra 2020. godine kada prelazi u Vodoliju. Njegovo retrogradno kretanje od skoro četiri meseca možemo iskoristiti za širenje svesti na različitim nivoima u zavisnosti kojom natalnom kućom se kreće. Svi živimo Jupiterovo znanje, avanturu, veru a ponajviše Jupiterovu potrebu za svrhom. Tako nas ova planeta sreće vodi nazad kroz vreme na simbolički način, samo da bi mogli rekapitulacijom misli da vidimo svoju ulogu u svetu koji se promenio.

Jupiter je još u decembru prošle godine probudio ceo zemljani element, tako da će svi pripadnici zodijaka osetiti njegovu promenu pravca kretanja, a najviše Bikovi, Device i Jarčevi. Ostalim znakovima zodijaka Jupiter u Jarcu može označiti put ka vrhuncu profesije, karijere, statusa ali i samoprezentacije, jer to je prirodna deseta kuća koja pre svega označava poziciju u društvu i način na koji nas drugi vide. Retrogradnost je generalno neudobna i kada je Jupiter u pitanju, pa će Bikovi, Device i Jarčevi početak događaja doživeti kao nepovoljne mogućnosti. Međutim, one to svakako nisu, čak nasuprot. Potrebno je da im se vrati poverenje, vera i ljubav prvo u sebe a onda i u druge ljude što će Jupiter svojim retrogradnim hodom i da uradi.

Jupiter će tokom retrogradnog kretanja formirati značajne aspekte sa drugim planetama koje će pojačati njegovu retrogradnu energiju. Takvi aspekti će nam doneti šansu i mogućnost da se uskladimo sa unutrašnjim željama koje nam Jupiter umnožava.

Evo šta donosi retrogradni Jupiter znacima zodijaka:

Ovan

Vama je Jupiter u polju karijere. Tu vam je već doneo ekspanziju. Iskoristite retrogradno kretanje Jupitera u sledeća četiri meseca i uskladite svoje veštine sa daljim usponom u profesionalnom smislu.

Bik

Bikovi definitivno menjaju pogled na svet oko sebe. Zato iskoristite ovaj period da primenite stečeno iskustvo i znanje.

Blizanci

Jupiter svojim retrogradnim hodom kod vas menja finasijsku situaciju. Promene se događaju i na polju seksualnosti sa ljubavnim partnerom.

Rak

Jupiter produbljuje vaše partnerske odnose. Međutim, opominje vas da razmislite koliko obaveza i odgovornosti možete da prihvatite.

Lav

Vi ste već doživeli potpuni preokret. Sada u ovom periodu Jupiter vam donosi mogućnost da se napokon namestite i naviknete na nove uslove života.

Devica

Vama ovo kretanje tranzitnog Jupitera donosi oslobađanje od brige šta drugi misle o vama. Potrebno je da otvorite svoje srce i uživate u svemu što vam život daje.

Vaga

Retrogradni Jupiter vam donosi razumevanje prošlosti i snagu da krenete napred sa onim što ste već postigli. Briše vam nedoumice i strahve zbog kojih ste često nesigurni.

Škorpija

Ovo je period u kome je potrebno da se fokusirate. Zato iskoristite ovo retrogradno kretanje Jupitera u Jarcu da precizirate ciljeve i on će vas diretno tamo i odvesti.

Strelac

Dragi Strelčevi, vi ste se već promenili iznutra. Ovo je dobar period da se priviknete na novu osobu koja ste postali. I naravno da vratite samopuzdanje u sebe i veru da možete mnogo bolje stvari dobiti kao nova osoba.

Jarac

Dragi Jarčevi, vi ste već proširili svoje horizonte a sada vas čeka još jedan krug promena i širenja svesti.

Vodolija

Dopustite sebi da usporite i osvetlite svoja unutrašnja svetla. Pratite svoju intuiciju.

Ribe

Tranzitni retrogradni Jupiter vas podseća da ste već odlučili sa kim želite da delite svoj životni prostor. Sada je vreme da svoje odluke primenite u praktičnom životu.

Piše astrolog Vesna Trajković



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar