U čast legendarnog Valtera: Održan poslednji pomen Bati Živojinoviću u Beogradu (FOTO)

Ostao je upamćen po više od 300 uloga koje je tumačio tokom svoje bogate karijere

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: E-stock

Na današnji dan pre četiri godine preminuo je legendarni Velimir Bata Živojinović. Prvak srpskog i jugoslovenskog glumišta, nepobedivi Valter, jedan od najpopularnijih i najvećih posleratnih glumaca ostao je upamćen po više od 300 uloga koje je tumačio tokom svoje bogate karijere.

Na Novom groblju u Beogradu održan je pomen preminulom glumcu kome su prisustvovale kolege i prijatelji, ali, nažalost ne i njegova deca Miljko i Jelena koja su trenutno u Parizu.

Foto/E-stock/Miloš Rafailović

“Ovo je prvi očev pomen kome neće prisustvovati naša majka Lula, a poslednji koji će se održati u Beogradu, s obzirom na to da ćemo uskoro preneti njegovo telo pored njegove voljene supruge, u Koraćicu. To je nešto su njih dvoje oduvek želeli – da počivaju zajedno. Sestra Jelena i ja nismo u mogućnosti da dođemo, iako smo to žarko želeli. Naši bliski prijatelji i rodbina koja će doći, a pre svega moja ćerka Dina, koja će, zapravo, jedina biti prisutna od unuka, dostojno će obeležiti četiri godine otkako nas je Bata napustio. Sve ovo vreme on je s nama, u našim mislima i molitvama”, kaže sin Miljko za Kurir.

Foto/E-stock/Miloš Rafailović

Podsećamo, početkom februara gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić potpisao je saglasnost da se ekshumiraju posmrtni ostaci Velimira Bate Živojinovića i prenesu u glumčevu rodnu Koraćicu.

Foto/E-stock/Miloš Rafailović

“Porodica Velimira Bate Živojinovića izrazila je želju da se ekshumiraju posmrtni ostaci našeg legendarnog glumca, sahranjenog u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju 2016. godine, i prenesu u portu Crkve Svete Trojice u Koraćici, Batinom rodnom mestu za koje je, i pored sveta koji je obišao i i ljudi koji su mu se divili, bio izuzetno vezan. Grad Beograd poštuje volju porodice velikana jugoslovenskog i srpskog filma”, izjavio je tom prilikom gradonačelnik Radojičić.



Izvor: Objektiv.rs, Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar