Snimak koji je uzdrmao sve: Desetine surogat mališana čekaju roditelje (VIDEO)

O deci brine osoblje, ali slike su alarmirale ombudsmana za ljudska prava ukrajinskog parlamenta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube BioTexCom clinic printscreen

Vodeći svetski mediji izveštavaju o situaciji u glavnom gradu Ukrajine, Kijevu, gde se u jednom hotelu nalazi skoro 50 novorođenčadi.

Kako se navodi u pitanju su surogat bebe po koje roditelji iz Velike Britanije, SAD, Italije, Nemačke, Rumunije i drugih zemalja ne mogu da dođu jer su granice zatvorene zbog pandemije korona virusa, javlja britanski Dejli Mejl koji navodi da sve izgleda kao fabrika za bebe, prenosi Kurir.

Kako navodi list, roditelji su plaćali između 5.745 i 57.365 funti agenciji koja im je pomagala oko surogat majčinstva.

O deci brine osoblje, ali slike su alarmirale ombudsmana za ljudska prava ukrajinskog parlamenta Ljudmilu Denisovu.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

„Video se proširio društvenim mrežama i deljen je putem veb stranice jedne od kijevskih klinika. Video pokazuje 46 beba koje se trenutno nalaze u jednom od hotela u Kijevu. Sve ove bebe su rodile surogat majke za građane raznih stranih država”, rekla je ona.

Kako javlja RT surogat majčinstvo u Ukrajini nije izričito zabranjeno i nalazi se u legalnoj sivoj zoni. Oni koji stoje iza posla sa novorođenim bebama mogli bi biti optuženi za trgovinu ljudima u skladu sa relevantnim zakonima, ali čini se da zvaničnici nisu u stanju da smanje procvat surogate majčinstva u zemlji.

Štaviše, skandalozni slučajevi poput ovog pojavljuju se povremeno u lokalnim medijima. Pre nekoliko nedelja ukrajinska policija izvršila je pretres u privatnoj reproduktivnoj klinici koja navodno „prodaje bebe“ kineskim muškarcima.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rsIzvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar