Kuvari otkrili trik kako da vam ukus hrane bude kao iz profesionalnih restorana

Profesionalni kuvari kažu da se tako najbolje sprema pica, hleb ili celo pile ili ćurka

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/senivpetro

Profesionalni kuvari savetuju jednu caku koja, prema njima, garantuje vrhunski ukus kao iz profesionalnih restorana.

A sve što za to treba da uradite jeste da izvadite rešetku i da hranu pripremate na samom dnu rerne. Profesionalni kuvari kažu da se tako najbolje sprema pica, hleb ili celo pile ili ćurka.

Njihov savet jeste da uklonite rešetke i postavite papir za pečenje, a onda rernu zagrejete na 250 stepeni, ali obavezno proverite da li je dno rerne dovoljno jako da izdrži težinu hrane koju pripremate.

Pored toga, pojedine rerne imaju otvore na dnu koji mogu da izazovu problem ako se blokira ili zatvori.

Ovaj dizajn je čest kod gasnih pećnica, pa ukoliko niste sigurni, pre nego što se bacite na kuvanje, bolje je da sve proverite sa proizvođačem.

Izvor: B92

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar