Paprikaš od tikvica i krompira: Lagano, posno i dijetalno jelo za okrepljenje celog organizma

Reč je o izuzetno hranljivom jelu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/YouTube Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Paprikaš od tikvica možete spremiti za samo pola sata. Reč je o izuzetno hranljivom jelu.

Sastojci:

2 tikvice srednje veličine, isečene na komade veličine zalogaja
450 g belog krompira, isečenog na kockice
400 g oljuštenog paradajza, isečenog na kocikice
1 kašika maslinovog ulja
1 srednja glavica crnog luka, isečena na kockice
2 stabljike celera, iseckane na komadiće
1 crvena paprika, iseckana na komadiće
4 čena belog luka, sitno iseckana
1 kašičica sušenog origana
¼ kašičice tucane ljute papričice
1 kašika paradajz pirea
350 ml vode
6-8 listova svežeg bosiljka, iseckanih
so i biber po ukusu

Priprema:

Zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi i dodajte luk, celer i crvenu papriku. Dinstajte 6-8 minuta dok povrće ne omekša.

Umešajte beli luk, sušeni origano i ljutu papričicu i kuvajte još minut dok ne zamiriše.
Zatim umešajte paradajz pastu i nastavite da kuvate još minut.
Dodajte krompir, tikvice, seckani paradajz i vodu. Promešajte i poklopite. Kuvajte sve dok povrće ne omekša.
Na kraju dodajte svež bosiljak, začinite po ukusu i poslužite s integralnim hlebom.

 



Izvor: lepotaizdravlje.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar