Uštipci iz rerne, po preporuci Džejmija Olivera: Za “balon hleb” testo treba da bude meko (RECEPT)

Nazvao ih je “balloon bread” i peku se u rerni

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Uštipci su decenijama omiljen doručak ili užina mnogim generacijama. Iako ih nije tako jednostavno napraviti, jer zahtevaju pre svega dovoljno vremena,svaka generacija ima neki svoj omiljeni recept. Ovo je predlog Džejmija Olivera koji je on u originalu nazvao balloon bread. Za razliku od onih što se prže na ulju, njegov “balon hleb” peče se u rerni.

Sastojci:

1 kašičica šećera

1 paketić suvog kvasca

2 šolje toplog mleka

2 kašike maslinovog ulja

2 kašike jogurta

5 šolja brašna

1 kašičica soli

Kako napraviti  “balon hleb” za 6 minuta:

Dodajte šećer, kvasac i mleko u odgovarajuću posudu i promešajte. Zatim dodajte maslinovo ulje i jogurt i nastavite sa mešanjem.

Dodajte brašno i so postepeno i umesite meko testo. Pokrijte i ostavite da naraste dok ne udvostruči volumen.

 Podelite ga na 2 jednake lopte. Razvucite testo  i isecite ga uz pomoć posude kako biste oblikovali hlebiće.

Poređajte oblikovano testo na pleh obložen papirom za pečenje. Pokrijte ih i ostavite da odstoje 5 minuta.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni 6 minuta.

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar