Narodno pozorište nastavlja sa programom: Slede pravi klasici

Na sajtu Narodnog pozorišta objavljen je repertoar predstava do 21. maja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com

Narodno pozorište u Beogradu i nakon ukidanja vanrednog stanja, nastavlja da svake večeri emituje snimke predstava na svom Jutjub kanalu.

Ovaj vid komunikacije sa publikom dao je veoma pozitivne rezultate, a s obzirom na to da pozorišta još uvek neće početi sa radom, publika će i dalje moći da uživa u snimcima antologijskih predstava, ali i onih koje su aktuelne i danas.

Na sajtu Narodnog pozorišta objavljen je repertoar predstava do 21. maja.

Nova pozornica grada: Beogradska pozorišta igraju predstave na Tašmajdanu

U narednim danima svi zainteresovani će moći da pogledaju balet “Aleksandar” (8. maja), predstavu “Sirano de Beržerak” i balet “Uspavana lepotica”.

Balet “Aleksandar” u koreografiji Ronalda Savkovića premijerno je izveden na Velikoj sceni 2011. godine i prikazuje život vojskovođe Aleksandra Velikog, sina Filipa Drugog Makedonskog, kome je učitelj bio čuveni filozof Aristotel.

Komedija Edmona Rostana “Sirano de Beržerak” postavljana je na scenu Narodnog pozorišta ukupno sedam puta u istoriji ovog teatra.

Publika će imati priliku 9. maja da pogleda snimak predstave sa glumcem Mikijem Manojlovićem u naslovnoj ulozi, a premijerno ova predstava je izvedena 1991. godine u režiji Egona Savina, a u glumačkoj ekipi između ostalih bili su i Ivana Mihić, Branko Vidaković, Predrag Ejdus, Pavle Minčić, Radovan Miljanić, Branko Jerinić i drugi.

Bosiljčić nadohvat ruke: Družite se sa poznatim glumcem onlajn (FOTO)

Balet “Uspavana lepotica” ja na repertoaru Narodnog pozorišta 10. maja, a ovo čuveno delo kompozitora Petra Iljiča Čajkovskog premijerno je u ovom teatru izvedeno 1996. godine u koreografiji i režiji Vladimira Logunova.

Prikaz sjaja dvorskog života, veličanstvena igra velikog baletskog ansambla, mnogobrojne solo deonice, ali i igre parova, posebna su odlika i privlačnost ovog baleta koji je i danas prisutan na mnogobrojnim svetskim pozornicama.

Pod naslovom “Očarana lepotica” ovo delo je u našoj zemlji prvi put prikazano 1927. godine, u režiji i koreografiji Feodora Vasiljeva.

Genijalna komedija sada kao predstava: “Fleabag” na onlajn repertoaru britanskog teatra (VIDEO)

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs, Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar