FSB na visini zadatka: Sprečen atentat na tri visoka ruska vojna zvaničnika u Moskvi

Eksplozivne naprave je trebalo da budu detonirane nakon što kuriri prijave dostavu paketa primaocima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabaz.com/LENA15

Oficiri Federalne Službe Bezbednosti Rusije sprečili su pokušaj ukrajinskih specijalnih službi da dignu u vazduh tri visoka ruska vojna zvaničnika u Moskvi, saopštio je Centar za odnose sa javnošću FSB.

„Federalna služba bezbednosti Ruske Federacije sprečila je pokušaj ukrajinskih specijalnih službi da izvrše terorističke napade na tri visoka vojna lica Ministarstva odbrane Ruske Federacije u gradu Moskvi“, navodi se u saopštenju.

Ukrajinske obaveštajne službe kontaktirale su jednog od članova posade broda, predlažući mu da izvede teroristički napad.

Priveden je državljanin Rusije rođen 1994. godine, koji je, po nalogu ukrajinske vojne obaveštajne službe, „putem kurirskih službi organizovao isporuku tri eksplozivne naprave velike snage, maskirane u pakovanju poklona, na adrese stanovanja u Moskvi načelnika resora ruskog ministarstva odbrane“, napominje FSB.

Uhapšeni je priznao da ga je u maju 2024. regrutovao službenik ukrajinske vojne obaveštajne službe i da je pristao da za novčanu nadoknadu izvrši zadatke vezane za pripremu terorističkih napada na rusku teritoriju.

Eksplozivne naprave je trebalo da budu detonirane nakon što kuriri prijave dostavu paketa primaocima, dodala je obaveštajna služba.

Glavnokomandujući Istražnog komiteta Ruske Federacije protiv ruskog državljanina pokrenuo je krivični postupak po predmetu pokušaja terorističkog napada i nedozvoljene trgovine eksplozivom i eksplozivnim napravama, prenosi Sputnjik.Izvor: Sputnjik

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar